Kommunen.dk
MENU
Et stort flertal af lokalpolitikerne er imod borgerdrevne folkeafstemninger, mens 38 pct. af borgerne mener at, “det ville være en god idé at ændre reglerne, så almindelige borgere kan kræve en folkeafstemning i kommunen.
Et stort flertal af lokalpolitikerne er imod borgerdrevne folkeafstemninger, mens 38 pct. af borgerne mener at, “det ville være en god idé at ændre reglerne, så almindelige borgere kan kræve en folkeafstemning i kommunen.”
Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix

Mere demokrati eller populisme? Borgerafstemninger deler politikerne og borgerne

Mere demokrati eller populisme? Borgerafstemninger deler politikerne og borgerne

I Tønder stemmer borgerne for eller imod grønne projekter, men borgmester ønsker ikke at udbrede ordningen til andre områder, selvom borgerne er positivt stemt.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

I en historisk afstemning fik Tønder Kommune grønt lys fra de 947 indbyggere i Bredebro, som fik muligheden for at stemme for eller imod en 64 hektar stor solcellepark nord for byen. 

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.