Politik fra rødderne

Langt vej fra symptom til behandling

Hvert fjerde barn med kræft oplever et forløb på mindst tre måneder fra første symptom til behandlingen starter.

Af Redaktionen | [email protected]

Mens en fjerdedel af kræftramte børn får stillet diagnosen mindre end en uge efter første kontakt med sundhedsvæsnet, venter en anden fjerdel mere end tre måneder på at komme i gang med behandlingen. Det viser resultaterne i en ny ph.d.-afhandling fra Aarhus Universitet.

- Det går relativt hurtigt for en del af børnene, men det kan stadig gøres bedre. Hvert fjerde barn oplever et tidsforløb, som varer længere end tre måneder fra første symptom til behandling. Heriblandt er der nogle, som har vældig lange forløb og først får stillet diagnosen og kommer i behandling efter 6, 9 eller endda 12 måneder, siger Jette Ahrensberg, som er forfatter til afhandlingen og læge ved Center for Forskning i Cancer i Praksis ved Aarhus Universitet.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57