Kommunen.dk
MENU
 Vi skal bevare den uvisiterede adgang til egen læge, når man som borger har behov for lægehjælp. Når man bliver syg med noget banalt, skal den praktiserende læge stadig være tilgængelig, for den relation, man opbygger over tid, hjælper, når alvorlige og kroniske sygdomme melder deres ankomst, skriver Sara Radl.
Vi skal bevare den uvisiterede adgang til egen læge, når man som borger har behov for lægehjælp. Når man bliver syg med noget ”banalt”, skal den praktiserende læge stadig være tilgængelig, for den relation, man opbygger over tid, hjælper, når alvorlige og kroniske sygdomme melder deres ankomst, skriver Sara Radl.
Foto: Mikkel Møller Jørgensen/Ritzau Scanpix

Klumme/ Hvordan løser vi svaghederne i almen praksis?

Klumme/ Hvordan løser vi svaghederne i almen praksis?

28. apr. 2024
Sara Radl
SARA RADL
BESTYRELSESMEDLEM, FORPERSON FOR ALMEN PRAKSISUDVALG
YNGRE LÆGER
Email

Dette er et debatindlæg og udtrykker alene skribentens holdninger.
Har du selv et debatindlæg inden for Kommunen.dk’s interesseområder, kan du sende det til debatognavne@ kommunen.dk

Ni ud af ti kontakter til sundhedsvæsenet løses alene hos den praktiserende læge. Det er effektivt, og det er billigt for vores samfund, skriver Sara Radl, forperson for Yngre Lægers almen praksisudvalg.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Kommende praktiserende læger tiltrækkes af almen praksis, fordi det har hele pakken: Høj og bred faglighed. Lange patientforløb, hvor man som læge oplever sin patient som barn, voksen og ældre, altså som et helt menneske i alle livsfaser. Vi tiltrækkes af variationen mellem simple og komplekse problemstillinger, der løses i samarbejde med andre. Og vi tiltrækkes af faglige fællesskaber og udsigten til et arbejdsliv med ejerskab, ledelsesansvar, kolleger og selvbestemmelse.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.