Folkemøde på Bornholm vokser eksplosivt

Det væltede ind med arrangementer, da fristen for gratis tilmelding til Folkemødet 2012 oprandt i aftes. Antallet af tilmeldte er mere end fordoblet. 

FOLKEMØDET 2012

Af Redaktionen | [email protected]

Programavisen for årets Folkemøde på Bornholm fra 14. – 17. juni bliver lidt af en moppedreng. Da fristen for gratis tilmelding udløb kl. 24 natten til i dag, havde over 200 partier, organisationer, foreninger og virksomheder tilmeldt i alt 634 events i form af f.eks. debatter, seminarer og workshops.
Til sammenligning var der 256 events på programmet i fjor, da Folkemødet blev afviklet for første gang i den nordbornholmske kystby Allinge.  
 
Bornholms socialdemokratiske borgmester, Winni Grosbøll, tolker den massive interesse som et udtryk for, at det på blot et år er lykkedes Bornholm Regionskommune at slå igennem med Folkemødet. 
”Allerede sidste år var der masser af sjove, spændende, skæve, seriøse og kreative arrangementer, og den absolutte top fra det politiske liv og organisationerne var med. Og i år bliver det endnu større. Folkemødet er blevet den nye debatarena for politikere, organisationer og borgere, som vi helt fra begyndelsen ønskede at skabe”, siger hun.
 
Også projektleder for Folkemødet Louise Groth-Michelsen fra Bornholms Regionskommune er stærkt begejstret for den store interesse for at deltage i politik-festivalen. 
”Efter Folkemødet sidste år satte vi som målsætning, at vi skulle op på 500 events i år. Og dengang følt vi, at vi var meget ambitiøse. Så det er virkelig stærkt, at vi allerede er langt over 600 arrangementer”, siger hun og tilføjer, at det fortsat er mulig at få events med i programmet helt frem til den 15. maj mod et mindre gebyr.
 
”Vi ved, at der fortsat er en række arrangører, som endnu ikke har meldt ind, så det er realistisk, at vi kommer op i nærheden af 700 events i alt”, siger Louise Groth-Michelsen.
 
Folkemødets officielle programavis, Folkemødeavisen, produceres af avisen Kommunen. ”Den største udfordring bliver, at få sådan en moppedreng af en avis ind ad brevsprækken hos vores abonnenter,” siger Kommunens redaktionschef Benjamin Holst.
 
Den lange liste af tilmeldte events vidner om stor mangfoldighed i både valg af form og emner. På årets Folkemøde er der både dyb alvor og humor, videnstunge seminarer, taler, tv-transmitterede paneldebatter, foredrag, happenings og prisuddelinger. For eksempel kan man opleve tidligere landstræner Richard Møller Nielsen drøfte forskelle mellem fodbold og politik med Lykke Friis, hjemløse Chopper, der fortæller om overlevelse på gaden samt kommentatorerne Mogensen og Kristiansen, som griller toppolitikere i duel.
 
”Det er både små og store organisationer, der er med på Folkemødet. For eksempel holder Foreningen af unge med handikap et event om adgangen til hjælpemidler samtidig med, at Dansk Energi inviterer til en debat om Sigtelinjer for EU's energi- og klimapolitik. Det giver et meget godt billede af, hvor bredt Folkemødet spænder”, siger Louise Groth-Michelsen.
 
LO og DI er blot to af de mange organisationer, der vil være massivt til stede: ”Folkemødet var en succes sidste år, med mange spændende arrangementer og en god stemning. Så det kommer ikke som en overraskelse, at endnu flere melder sig på banen i år. Det er flot, at der i år vil være mere end dobbelt så mange arrangementer, og i LO vil vi selv være tilstede med 10 spændende møder om både skattepolitik, uddannelsespolitik, den offentlige sektor, ligestilling og meget andet," siger LO's formand Harald Børsting til avisen Kommunen.
 
"På Folkemødet mødes vi med politikere, embedsmænd og folk fra andre organisationer på en mere uformel facon. Vi kommer i dialog med mennesker, vi normalt ikke støder ind i. Derfor er det dejligt, at opbakningen i år tegner til at blive endnu større end sidste år. Her var Dansk Industri allerede massivt til stede og med endnu større opmærksomhed i år, giver det os en god mulighed for at diskutere erhvervslivets betydning for danskerne," siger kommunikationsdirektør Marion Hannerup, Dansk Industri.
 
FAKTA:
20 ministre kommer til Allinge
Regeringen bliver talstærkt repræsenteret til Folkemødet, idet 20 af de 23 ministre allerede har meldt deres ankomst. Foruden de mange ministre vil være deltagelse af samtlige formænd for Folketingets partier samt over 100 øvrige folketingsmedlemmer. 
Desuden kan der ventes et stort rykind af kommunale og regionale toppolitikere: Over hver 3. borgmester og alle 4 regionsrådsformænd har på nuværende tidspunkt tilkendegivet, at de deltager.  
10 af de 13 danske medlemmer af Europa-Parlamentet står endvidere på deltagerlisten. Det samme gør den danske klimakommissær Connie Hedegaard. 
 
For yderligere oplysninger kontakt projektleder Louise Groth-Michelsen, 3018 2190
 
Henvendelser angående Folkemødeavisen på Tlf: 33346060

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet