DI: Stort it-udbud en ren skueproces

Afgørelsen i stort, kontroversielt it-udbud har sat konkurrencen på kommunalt it-marked ud af kraft, mener Dansk Industri

KONKURRENCE

Af Redaktionen | [email protected]

Erhvervsorganisationen DI er faret i flint efter, at virksomheden Ditmer vandt et stort offentligt ESDH-Udbud. Et udbud sat i søen gennem et samarbejde mellem en række kommuner, Region Midtjylland og Miljøministeriet under en såkaldt ESDH-brugerklub med navnet SBYS.

 I DI er man ikke overrasket over udfaldet af udbuddet, hvor fem virksomheder kæmpede om sejren.

- Vi har hele tiden haft den mistanke, at udbuddet var en skueproces, hvilket hermed bekræftes, siger direktør for DI ITEK til Computerworld.

ITEK ser konkret tre problemområder i SBSYS-sagen, som alle er konkurrenceforvridende.

For det første, at det offentlige 'har brugt og bruger penge på at udvikle et system af en art, som der allerede findes adskillige af på markedet.'

For det andet indebærer konstruktionen, at der ved anskaffelse af SBSYS' system kan undgås udbud, hvorimod anskaffelse af andre systemer indebærer et udbud.

Endelig mener ITEK, at valget af system til brugerklubben netop ikke har været i udbud.

Hos brugerklubben afviser man kritikken fra Dansk Industri.

- I brugerklubben SBSYS har vi gjort os uhyre umage med nøje at gennemgå de indsendte tilbud, så afgørelsen - SBSYS' valg af samarbejdspartner - overholder alle de krav, man kan stille til en sådan situation, siger leder af it- og digitalisering fra Struer Kommune, Helle Berg, der også er formand for forretningsudvalget i klubben til Computerworld.

krn

It

Økonomi

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet