Kommunen.dk
MENU
Hvis ikke kommende generationer om 50-100 år skal se tilbage på vores tid og tænke, at vi da slet ikke tænkte os om og ikke tænkte på dem, så skal vi gøre noget nu! skriver regionsrådsmedlem Thrine Rimdal Nørgaard. Foto fra “begravelsen af Vejle Fjord.
Hvis ikke kommende generationer om 50-100 år skal se tilbage på vores tid og tænke, at vi da slet ikke tænkte os om og ikke tænkte på dem, så skal vi gøre noget nu! skriver regionsrådsmedlem Thrine Rimdal Nørgaard. Foto fra “begravelsen” af Vejle Fjord.
Foto: Mads Dalegaard/Ritzau Scanpix

Klumme/ Det er på høje tid at forhindre nye generationsforureninger

Klumme/ Det er på høje tid at forhindre nye generationsforureninger

20. apr. 2024
Thrine Rimdal Nørgaard
THRINE RIMDAL NØRGAARD
REGIONSRÅDSMEDLEM (V)
REGION MIDTJYLLAND
Email

Dette er et debatindlæg og udtrykker alene skribentens holdninger.
Har du selv et debatindlæg inden for Kommunen.dk’s interesseområder, kan du sende det til debatognavne@ kommunen.dk

Der er ved at blive ryddet op efter tidligere tiders forurening på land. Men der er stadig mange kilder til forurening af fjorde, vige og kystnære havområder.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Regionerne er i færd med at rydde op efter tidligere tiders forurening. De største af dem defineres som generationsforureninger, ud fra kriteriet at der skal ske en offentlig indsats i forhold til jordforureningsloven, og det vurderes at den fremadrettede indsats vil koste mere end 50 mio. kr.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.