Politik fra rødderne

Af Charlotte Nordenhof Wernersen
 | 
chefkonsulent , Center for Ofentlig Kompetenceudvikling (COK)
I KLs optik er Googles nye datacenter med til at fremme verdensmålene. Men er det reelt bæredygtigt, spørger Charlotte Nordenhof Wernersen.
I KLs optik er Googles nye datacenter med til at fremme verdensmålene. Men er det reelt bæredygtigt, spørger Charlotte Nordenhof Wernersen.
Foto: Peter Leth-Larsen, Ritzau Scanpix

Verdensmål bør syretestes bredt og bruges til mere end skåltaler

Nye boller på de kommunale samarbejds- og ledelseskultur er nødvendige, hvis verdensmålene skal blive til virkelighed skriver chefkonsulent i offentlig kompetenceudvikling.

   Verdensmålene kalder på, at kommunerne begynder at arbejde med flere bundlinjer, der både favner de bæredygtighedsmål, som kommunen vil fremme, den tværfaglighed der er nødvendig for at komme i mål, og den tidshorisont der er nødvendig for, at effekterne materialiserer sig.

Verdensmålene er kommet højt op på den politiske dagsorden i Danmark. Regeringen har lavet en handlingsplan, Folketinget har nedsat et tværpolitisk netværk, virksomheder udvikler nye forretningsområder og over halvdelen af landets kommuner arbejder med strategier for at implementere verdensmålene. 

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Log ind på
Glemt kodeord?

Klima

Teknik & miljø


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57