Af Jonas Jakobsen
 | 
Leder, Kirkens Korshær i Aalborg
...at blive mødt med værdighed i en sårbar situation er en del af definitionen på det gode liv, og det har vi et fælles ansvar for at gøre opnåeligt for alle, også samfundets mest udsatte mennesker, skriver kronikøren.
"...at blive mødt med værdighed i en sårbar situation er en del af definitionen på det gode liv, og det har vi et fælles ansvar for at gøre opnåeligt for alle, også samfundets mest udsatte mennesker," skriver kronikøren.
Foto: Christian Lindgren, Ritzau Scanpix

Rapport fra bunden af samfundet

Uanset reformer og rettigheder bliver samfundets mest udsatte tabt på gulvet igen og igen. Der skal tid, omsorg og tålmodighed til at sætte sig ind i deres behov og situation, skriver Jonas Jakobsen fra Kirkens Korshær.

Når smerten har fundet sig godt til rette, slået rod og gennem mange år nedbrudt et menneske så massivt, at det synes uoverkommeligt at bevare troen på, at en fortsat eksistens er mulig, så kan et øjebliks oplevelse af at være ønsket og værdsat være netop dét, der bidrager til livets bevarelse.

Når både krop og sjæl kalder på alkoholens eller stoffernes øjeblikkelige lindring, velvidende at det kun virker for en stund, og at der efterfølgende er en pris at betale, så er det i nuet, vi skal finde glæden, søge relationen og forsøge at give plads til den kærlighed, der kan hjælpe til at opretholde livets balance mellem godt og ondt.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på Kommunen.dk
Glemt kodeord?

Social & sundhed

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57