Astrid Krag

Folketingsmedlem, Socialdemokraterne
Jeppe Jakobsen

MF, ældreordfører for Dansk Folkeparti, medlem af sundheds- og ældreudvalget
For os er det fuldstændigt afgørende, at det frie valg af leverandør er til for de ældres skyld. Det giver de ældre en grad af selvbestemmelse i en livssituation, hvor de ikke længere har den fulde mulighed for at bestemme i eget liv, skriver Christiansborg-kronikørerne.
"For os er det fuldstændigt afgørende, at det frie valg af leverandør er til for de ældres skyld. Det giver de ældre en grad af selvbestemmelse i en livssituation, hvor de ikke længere har den fulde mulighed for at bestemme i eget liv," skriver Christiansborg-kronikørerne.
Foto: Jens Dresling, Ritzau Scanpix (arkiv)

Kære regering, find pauseknappen for udlicitering

Det kræver investeringer og rum til udvikling at ruste ældresektoren til en fremtid med flere ældre, skriver Astrid Krag og Jeppe Jakobsen.

Sagen om det private plejefirma Attendos opkrævninger for ydelser leveret til afdøde borgere var blot den seneste i en alt for lang række af skandaler i ældreplejen, hvor private leverandører har handlet uetisk eller uansvarligt og efterladt de ældre medborgere, de skulle tage hånd om, utrygge og usikre på, om de fik den hjælp, de havde brug for. Sagen viser samtidigt, at der stadig forestår et oprydningsarbejde med de private virksomheder, der har fået foden indenfor i den kommunale ældrepleje.


I efteråret blev vi, efter en alt for lang og alt for hård kamp med regeringen, i Folketinget enige om en initiativ- og lovpakke, der skulle dæmme op for de brodne kar i branchen, men efterlade rum til de virksomheder, der bidrager til en bedre og mere værdig ældrepleje. Den pakke er imidlertid stadig i høring, og derfor ikke effektueret endnu. Når regeringen så presser på for mere udlicitering og privatisering i kernevelfærden gennem obligatoriske måltal for kommunerne, uden at det nye sikkerhedsnet er spændt ud, endsige afprøvet, ja, så står det klart, at regeringen har en anden ambition end bedre og mere værdig ældrepleje. Så kan man kun udlede, at det er erhvervspleje, regeringen har for øje.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på
Glemt kodeord?

Innovation

Social & sundhed

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57