Politik fra rødderne

Af Magnus von Dreiager
 | 
Skoledagene skal være kortere, mener Magnus von Dreiager.
Skoledagene skal være kortere, mener Magnus von Dreiager.
Foto: Jesper Nørgaard Sørensen / Ritzau Scanpix

Giv ansvaret tilbage til forældrene

Tidligere var familien typisk far, mor og børn, men der er kommet en helt ny faktor ind i dette aspekt, som ødelægger familielivet, nemlig staten. Igennem en længere årrække har staten stille og roligt taget endnu mere ansvar væk fra forældrene.

Der var engang, hvor det var forældrenes opgave at få deres børn til at lave lektier, men nu er det blevet skolens ansvar. Ikke nok med det, så er de danske forældre åbenbart ikke kloge nok til at sørge for, at deres børn er aktive og ikke bare ligger på sofaen. Det er også blevet statens opgave med den seneste folkeskolereform, og her har man skudt fuldstændig ved siden af.

Næste skridt er venstrefløjen allerede i gang med at tage, når de foreslår, at staten også skal sørge for mad til eleverne i skolen. Det er helt forkert, for vi skal turde at stille flere krav til forældrene. Det er intet ekstremt krav at stille, at man sørger for, at ens børn kommer afsted med en madpakke i skolen.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57