Mads Samsing

Næstformand, HK Kommunal
Martin Rasmussen

Næstformand, HK
Og det skal da slet ikke være sådan, at en arbejdsgiver, der har fyret en medarbejder på grund af coronakrisen, kan få vedkommende tilbage i praktik eller løntilskud, skriver kronikørerne.
Og det skal da slet ikke være sådan, at en arbejdsgiver, der har fyret en medarbejder på grund af coronakrisen, kan få vedkommende tilbage i praktik eller løntilskud, skriver kronikørerne.
Foto: Thomas Lekfeldt, Ritzau Scanpix

Coronaledige har krav på værdig beskæftigelse

Flere arbejdsløse og øget pres på jobcentre stiller helt nye krav til beskæftigelsesindsatsen, skriver talsmænd fra HK og HK Kommunal.

For mindre end to måneder siden var der god gang i økonomien. Beskæftigelsen var høj og ledigheden lav. Men så blev vi som resten af verden ramt af Covid-19. Sundhedskrisen har store konsekvenser for økonomien, og vi ser ind i en økonomisk krise. Det er endnu for tidligt at sige, hvor hård og hvor langvarig den bliver. Men selv de mildeste scenarier gør ondt på beskæftigelsen. Den 5. maj var der 181.068 ledige svarende til en stigning på 49.464 personer siden 9. marts.

Der er blevet lukket ned for rigtig meget aktivitet i samfundet, og den aktive beskæftigelsesindsats har været delvist suspenderet. De ansatte på landets job- og ydelsescentre, hvoraf HK organiserer hovedparten, har i den periode arbejdet hjemme og gennemført samtaler telefonisk og digitalt, fulgt op på igangværende forløb og sikret, at sygemeldte og ledige - både de, der var ledige før sundhedskrisen brød ud og de titusindvis af nye ledige - har fået udbetalt deres ydelser. Flere steder har der også været åbent for fysisk fremmøde efter aftale, hvis borgerne har været i en helt særlig situation med for eksempel misbrug eller psykiske problemer. De medarbejdere skylder vi en stor tak for at holde den nødvendige aktivitet i gang under vanskelige omstændigheder.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på
Glemt kodeord?

Arbejdsmarked

HR & uddannelse

Organisation & ledelse


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57