Politik fra rødderne
Af Nicolai Halberg
 | 
Centerchef, KKUC

KKUC er en non profit organisation, der tilbyder ambulant og helhedsorienteret rådgivning, afklaring og behandling, samt efterindsatser rettet mod komplekse problematikker.

I disse år foregår en kamp om rusmiddelbehandling mellem den regionale psykiatri og den kommunale sociale misbrugsbehandling. Ofrene er de borgere, som slås med psykiske traumer og afhængighed.
Foto: Morten Rasmussen / Ritzau Scanpix

Borgeres psykiske og sociale problemer kan ikke skilles ad

Det giver ikke mening at behandle dele af en rusmiddelproblematik i kommunerne og en anden del i psykiatrien, skriver kronikøren.

KKUC Udviklings- og behandlingscenter opsøges særligt af mennesker med psykiske traumeproblematikker, senfølger og afhængighed, og for at skabe mere livskvalitet for denne målgruppe giver det god mening at arbejde samtidigt med både afhængigheden og den psykiske sårbarhed.

I disse år foregår tilsyneladende en kamp for at minimere og placere udgifterne til den sammenhængende rusmiddelbehandling, borgerne har brug for. Arenaen, kampen udspiller sig på, er gråzonen mellem det regionale tilbud (psykiatrien) og det kommunale tilbud (den sociale misbrugsbehandling).

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 295 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57