Politik fra rødderne

Af Trine Hammershøy
 | 
Direktør, Det Sociale Netværk & Headspace Danmark
Headspace og direktør Trine Hammershøy modtog i april sidste år Lillebror Prisen for at stå klar til hjælp i en række byer for de mange børn og unge, der mistrives. Tilbuddet er siden blevet kritiseret for, at det ikke kan bevises videnskabeligt, at indsatsen virker. I dette indlæg tager direktøren til genmæle overfor kritikken:  Ingen aktører kan fremme de unges trivsel alene. Det kræver en flerstrenget indsats og samarbejde på tværs af sektorer, skriver hun blandt andet.
Headspace og direktør Trine Hammershøy modtog i april sidste år "Lillebror Prisen" for at stå klar til hjælp i en række byer for de mange børn og unge, der mistrives. Tilbuddet er siden blevet kritiseret for, at det ikke kan bevises videnskabeligt, at indsatsen virker. I dette indlæg tager direktøren til genmæle overfor kritikken: "Ingen aktører kan fremme de unges trivsel alene. Det kræver en flerstrenget indsats og samarbejde på tværs af sektorer," skriver hun blandt andet.
Foto: Kim Agersten, Ritzau Scanpix

Forebyggelse er bare svært at måle på

Denne indsats kunne blive endnu bedre, hvis det offentlige og frivillige kunne samarbejde om at spille hinanden stærkere.

Flere og flere unge mistrives og kæmper med psykiske vanskeligheder. Det kræver mere samarbejde på tværs af sektorer og ikke mindst, at det etablerede system anerkender, at civilsamfundet i samarbejde med kommuner og regioner kan nå unge, som ellers ikke ville få hjælp.
Det arbejder vi for i headspace.

Regeringen har netop præsenteret en ny plan for psykiatrien, hvor man vil intensivere indsatsen omkring børn og unges mentale sundhed, så antallet af unge med mental dårlig trivsel reduceres med 25 procent frem mod 2025.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Log ind på
Glemt kodeord?

Børn & unge

Social & sundhed

Undersøgelse


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57