Af Andreas Steenberg
 | 
Ordfører radikale venstre

Uddannelse er åbenbart blevet en malkeko

”Uddannelse er åbenbart blevet en malkeko, når der skal findes penge til skattelettelser og politibetjente ved grænsen. Det er en forkert prioritering.”

Debatten om 2025-planen burde handle om vores børns fremtid. Statsministeren sagde også meget om fremtiden i åbningstalen til Folketinget. Men det er småt med handlingen. Sammenlagt sparer regeringen og deres flertal over 10 milliarder kroner på uddannelse. Hertil kommer SU-besparelserne. I Radikale Venstre har vi svært ved at se, hvordan det er at tænke på næste generation, som Lars Løkke Rasmussen sagde det i sin åbningstale.

 ”Uddannelse er åbenbart blevet en malkeko, når der skal findes penge til skattelettelser og politibetjente ved grænsen. Det er en forkert prioritering.”

Børn, der vokser op med tro på sig selv, tro på omverdenen og tro på fremtiden. Det er den drøm, som hver dag driver vores virke i politik. Danmark skal være et samfund af overskud med mennesker, som skaber, handler og tror på, at det nytter. Hvor vi ser muligheder fremfor begrænsninger. Hvor vi er frie og selvstændige, men med respekt og samfundssind i behold. Hvor vi sammen er kloge nok og stærke nok til at gribe fremtiden og gøre den til vores.

Derfor er Radikale Venstre et uddannelsesparti. Uddannelse gør os rige som mennesker. Uddannelse giver perspektiv, indsigt og udsyn. Uddannelse giver os muligheder og styrker os i mødet med omverdenen og fremtiden. Det vigtige er ikke, om uddannelsen er lang eller kort, men at den stiller os bedre i livet og åbner verden for os. Som mennesker og som samfund.

Vi begriber ikke, at flertallet vil lave de her besparelser. I Radikale Venstre er vi også kede af, at Socialdemokratiet støtter det. Uddannelse er åbenbart blevet en malkeko, når der skal findes penge til skattelettelser og politibetjente ved grænsen. Det er en forkert prioritering.

Besparelserne rulles ud som det for kommunerne velkendte omprioriteringsbidrag, hvor der tages 2 procent hvert år. For mig at se den værste form at spare på. På den måde fralægger regeringen sig ansvaret – det skal ledere og undervisere tage på sig. Spørgsmålet er, hvad der vil ske? Jeg er bange for, at der sker det samme som med sygehusene – at der kommer færre og man laver store enheder. Så er din kommune klar til en situation uden en ungdomsuddannelse? :

Kommenter klummen på kommunen.dk

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57