Politik fra rødderne

Af Suzanne Moll
 | 
Fox News er ikke alene om at levere tendensiøs journalistik til amerikanerne. CNN i USA forsømmer ingen anledning til at gå i krig mod præsidenten. Dermed har massemedierne gjort sig selv til part i sagen, skriver Suzanne Moll.
Fox News er ikke alene om at levere tendensiøs journalistik til amerikanerne. "CNN i USA forsømmer ingen anledning til at gå i krig mod præsidenten. Dermed har massemedierne gjort sig selv til part i sagen," skriver Suzanne Moll.
Foto: MediaPunch, Ritzau Scanpix

Løgnen har let spil, men sandheden lever

"Små problemer blæses stort op og alt for mange overfladiske spørgsmål publiceres hver dag sammen med spaltevis af ligegyldigt indhold."

Med mordet på den Saudiarabiske journalist Jamal Khashoggi på hans eget lands ambassade i Tyrkiet blev endnu en journalist føjet til en kedelig statistik. Alene i 2018 er foreløbig 62 journalister blevet dræbt under udførelsen af deres hverv. 45 af dem direkte i forbindelse med at afdække korruption, politiske skandaler, organiseret kriminalitet med videre. 17 af disse dødsfald er endnu uopklarede. Dette har fået organisationen UNESCO til at starte en kampagne under sloganet ”Truth Never Dies”, der blandt andet indebar, at Eiffeltårnet i Paris blev mørkelagt i et minut den 2. november, dagen hvor vi markerer bekæmpelse af vold imod journalister.
I sin essens er kritisk journalistik, bestræbelsen på at afdække noget, nogen ønsker skjult. Og de mange dødsfald viser desværre, at det kan være med livet som indsats.

At en stat som Saudi-Arabien har andre juridiske standarder er grumt. Men ikke så overraskende. Og dog. For denne livsfarlige tendens er bare toppen af et isbjerg, der begynder at tegne sig. Journalistik er i disse år udsat for grundlæggende kritik, og i flere sammenhænge lægger den frie presse ryg til mildest talt utraditionelle og førhen uhørte beskyldninger.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Kommunikation


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57