Af Lucas Thelander Hultgren
 | 
landsformand, DF Ungdom

Tør øjnene – demokratiet har talt!

”Vores måde at definere og tale om USA på i Europa viser sig igen at være totalt forfejlet. Nemlig opfattelsen af, at USA er Det Radikale Venstres drømmesamfund.”

Valget i USA, hvor den stenrige forretningsmand ved et Glistrup-agtigt jordskredsvalg og mod alle forventninger og forudsigelser er blevet præsident, er ikke kun et wake-up call af brexit-standard. Det er et opråb, Europa skal tage ekstremt alvorligt, hvis ikke vi igen vil begå fortidens fejl. Demokratiet har talt, og Donald Trump blev valgt. Siden har hele den europæiske politiske elite haft travlt med at agere tudekor og udtrykt sin væmmelse. Men måske er det på tide, at den europæiske og danske politiske elite tørrer øjnene og kommer videre, for valget understreger et opråb, som vi skal tage meget alvorligt, fordi vi deler skæbnefællesskab med USA.

 ”Vores måde at definere og tale om USA på i Europa viser sig igen at være totalt forfejlet. Nemlig opfattelsen af, at USA er Det Radikale Venstres drømmesamfund.”

Vores måde at definere og tale om USA på i Europa viser sig igen at være totalt forfejlet. Nemlig opfattelsen af, at USA er Det Radikale Venstres drømmesamfund – landet, hvor ingen værdier, religion eller kultur fylder noget eller er afgørende, fordi landet er grundlagt og skabt af immigranter og har været påvirket af disse lige siden. Altså tanken om et samfund totalt anderledes fra det europæiske, hvor der ikke er nogen majoritets-monokultur, der definerer landet og dets borgere, men et USA, der holdes sammen af den luftige amerikanske drøm som den eneste ideologi, der definerer amerikanerne. Det er noget vrøvl og har altid været det.

Ja, USA har altid været stærkt påvirket af immigranter langt mere end de europæiske nationer, og ja, det er skabt af immigranter, men en bestemt slags fra europæiske lande med en vestlig, kristen, europæisk og sekulær monokultur som det bærende fundament. USA er grundlagt af en europæisk vestlig og kristen kultur, som har været toneangivende lige siden – også i de sidste mange årtier, hvor USA har fået flere immigranter til landet, der ikke deler denne vestlige og kristne verdensopfattelse.

Og det er det gamle europæiske folk, der har talt ved det amerikanske valg, sat foden ned og sagt ”hertil og ikke længere”. For USA er meget mere end blot den amerikanske drøm, der kan omfavne alle kulturer og immigranter, fordi den netop er så luftig. Den amerikanske drøm er vigtig for amerikanerne og en afgørende brik i hele den amerikanske kultur. En hjørnesten i det at være amerikaner. Men den amerikanske kultur er langt mere end det. Den bærer som sagt den dag i dag tydeligt præg af at være baseret på en europæisk vestlig og særlig anglikansk kultur.

Og ja, Trump har da vist sig på mange måder at være en politisk klovn i løbet af denne valgkamp, og ja, han har haft voldsomme udfald. Men alle hans vilde udsagn blev glemt i amerikanernes ønske om at tage landet tilbage til det fundament og de rødder, det hviler på.

Det opråb skal vi tage alvorligt i Europa. Her ser vi samme skræmmende udvikling, hvor EU, globaliseringen og den ustyrlige flygtninge- og indvandrerstrøm langsomt, men sikkert imod folkets ønske forsøger at ødelægge nationalstaten.

Begynder eliten derfor ikke snart at arbejde for folket og nationalstaten, kan jeg allerede nu forudse, at de kulturradikales værste mareridt indtræder, nemlig valget af Marine Le Pen til fransk præsident! (forkortet af red.)

 

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57