Af Suzanne Moll
 | 
De gamle søfolk sagde kun en tåbe frygter ikke havet, hvilket vores nationale haveguru Søren Ryge vittigt omskrev til Kun en tåbe frygter ikke haven.
De gamle søfolk sagde 'kun en tåbe frygter ikke havet', hvilket vores nationale haveguru Søren Ryge vittigt omskrev til 'Kun en tåbe frygter ikke haven'.
Foto: Fokus, Flemming Jeppesen, Ritzau Scanpix

Tid til at skuffe i haven

Naboerne har brugt Corona-karantænen så flittigt i haverne, at Suzanne Moll med sin meditative tilgang til havearbejde knap tør se dem i øjnene.

Når man er født og opvokset i en lejlighed i København, kan det godt virke skræmmende at flytte i hus med have. For hvad stiller man dog op med alt det grønne? Hvad er godt og hvad er not? Ikke desto mindre giftede jeg mig for mange år siden til en have. Og jeg har med tiden lært at elske friheden ved den åbne havedør.
Så langt så godt.

Hvert forår gribes jeg ikke desto mindre af præstationsangst. For en have passer jo ikke sig selv. Og hverken Corona, en måneds tørke i april eller generelt nationalt mismod formår åbenbart at holde ukrudtet nede. Det pibler op overalt. Og  hvor vi normalt er to personer, har jeg ved skæbnens ugunst boet alene med haven i flere uger, eftersom hustandens mest kyndige haveperson er i risikogruppen og fortrukket til sommerhuset. 

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på
Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57