Politik fra rødderne
Af Frederik Vad Nielsen
 | 
Formand, Danmarks Socialdemokratiske Ungdom
"Lokalt bør man årligt sætte en målsætning for hvor mange af kommunens unge der skal tage en erhvervsuddannelse," skriver DSU-formand Frederik Vad Nielsen.
Foto: Mads Jensen, Ritzau Scanpix

Hands on mod uddannelsessnobberi

"...vi kommer til at mangle titusindvis af faglærte industrioperatører, maskinsnedkere, tømrere og murere. Det er en bombe under vækst, velstand og velfærd..."

Alt for ofte drukner den offentlige debat i Christiansborg-politik, parlamentarisk fnidder og store forkromede Excel-ark. Men sandheden er, at langt de fleste af vor tids største udfordringer faktisk kan håndteres meget effektivt på kommunalt plan.

Bare tag det historisk skæve uddannelsessystem, som vi har skabt i løbet af de sidste par årtier.
Andelen af unge, der vælger en erhvervsuddannelse efter folkeskolen er raslet ned, og samtidig er andelen af unge, der vælger en gymnasial uddannelse, eksploderet.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 295 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Arbejdsmarked

Børn & unge

HR & uddannelse


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57