Af Andreas Weidinger
 | 
Landsformand, Konservativ Ungdom

Stop det konsekvensløse samfund!

”Desværre er det konsekvensløse samfund ikke en dyster fremtidsudsigt, men virkeligheden i Danmark i dag.”

Danskerne er alt for længe blevet pakket ind i vat, og det har skabt et fundamentalt moralsk skred, der skader vores samfund hver dag.

I Danmark kan vi dagligt erfare, at vi står overfor mange problemer – både store og små. Fælles for alle problemerne er mærkværdigt nok, at det øjensynligt aldrig er borgernes eget ansvar, at problemerne opstår.

I den forgangne uge kunne vi læse om Frank Falentin, der berettede om hvordan han efterhånden var godt og grundigt vred og træt af, at han tog et studielån i 1970’erne, som han endnu ikke havde formået at tilbagebetale på trods af, at han snart skulle på pension.

 ”Desværre er det konsekvensløse samfund ikke en dyster fremtidsudsigt, men virkeligheden i Danmark i dag.”

Heldigvis for Frank havde TV2 indkaldt ekspertvidnet i form af tidligere kommunist og nuværende advokat, Line Barfod, der ville komme Frank og ligesindede til undsætning med eftergivelse af gælden.

Jeg har naturligvis sympati for Frank Falentin, ligesom jeg har sympati for mange andre, der træffer dårlige valg her i tilværelsen.

Sympati for et menneskes dårlige valg bør dog ikke medføre en holdning om, at konsekvenserne ved handlingen skal undgås.

Hvis vi skal have et velfungerende samfund, så bør der være positive såvel som negative konsekvenser ved de valg, vi træffer. Hvis vi ikke forfølger dette princip, så skaber vi et samfund, hvor hver enkelt borger ikke behøver at gøre sig umage.

I et samfund uden konsekvenser, så behøver man ikke lave sine lektier, betale sin gæld tilbage, stræbe efter en uddannelse eller et job. Man behøver i det hele taget ikke tage ansvar for sig selv, sit samfund eller sit land.

Desværre er det konsekvensløse samfund ikke en dyster fremtidsudsigt, men virkeligheden i Danmark i dag.

I disse dage kører historier om unge uvorne drengebørn, der laver hjemmesider, hvor de uden samtykke rangerer og deler billeder af unge piger. Her kan man rangere pigerne, hvor man enten skal kalde dem en ”Kran” eller en ”Krid”, som åbenbart er slang for en flot pige.

Kender man det danske retssamfund ret, så får drengene en mindre bøde for krænkelserne, som mor eller far betaler med glæde, så den lille pode ikke skal blive tynget af byrden ved et arbejde, der kunne gøre barnet stresset i vores, åh, så krævende konkurrencesamfund.

Det er tid til et fundamentalt opgør med det konsekvensløse samfund, der river danskernes moral fra hinanden. Lige fra forældremødet til Folketinget skal vi kræve handling, der sikrer større fokus på ordentlig opførsel, disciplin og ansvar.

Vi skal ikke være kede af et samfund, hvor borgerne mærker konsekvenserne af deres handlinger – vi skal være kede af et samfund, hvor de ikke gør!

Social & sundhed

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57