Af Andreas Steenberg
 | 
Ordfører radikale venstre

Statslig centralisme af værste skuffe

”Vi skal gøre op med, at velfærd er et tal. Et beløb. Det er en værdi, og den værdi skabes ikke i excelark eller ved, at vi på Borgen tror, vi ved, hvad der er bedst at investere i overalt i landet”

Folketingsvalget var et opgør med New Public Management. Med tal. Med excelark. Mennesker vil have medbestemmelse, og styringen er for rigid. Radikale Venstre vil være bannerfører for, at beslutninger træffes sammen med de ældre, med børnene og deres forældre og med de ansatte. Mennesker skal inddrages, involveres og lyttes til. Velfærden bliver bedre og mennesker tilfredse. For Radikale Venstre er det en selvstændig værdi, som der ikke kan sættes tal eller beløb på. Derfor skal vi værne om de lokale beslutningsprocesser og demokratier, hvor det sker.

I folketingsgruppen vil vi kæmpe imod, at vi skal bestemme, hvad kommunerne skal bruge penge på og hvordan. Det skal I ude i kommunerne sammen med jeres borgere og ansatte. Det kan og skal være forskelligt fra kommune til kommune, fra by til by og fra menneske til menneske. Man kan ikke centralt i en statistik finde ud af, hvad alle mennesker eller områder har brug for. Det er forskelligt. Selvfølgelig. Alligevel forsøger vi igen og igen fra centralt hold at finde løsningen på alt og så tvinge den løsning igennem. Venstre vil bede (eller tvinge) kommunerne til at spare en masse penge med et omprioriteringsbidrag og så give kommunerne pengene tilbage til de formål, som Tulle og Løkke synes der skal gives penge til. Vi er ikke langt fra, at vi i Folketinget skal sidde og bestemme, hvilke skoler der skal lukke eller hvor der skal bygges veje. Løkke og Thulesen Dahl vil gerne dele ud, og så skal andre spare. Det er fej politik!

Vi skal gøre op med, at velfærd er et tal. Et beløb. Det er en værdi, og den værdi skabes ikke i excelark eller ved, at vi på Borgen tror, vi ved, hvad der er bedst at investere i overalt i landet.

Vi har lovet at stemme for kommuneaftalerne. Så hvis KL siger o.k. til omprioriteringsbidrag, så stemmer vi for. Men det er ikke vores politik, og vi vil ikke binde os til, at omprioriteringsbidraget skal være der i 2017 og frem. Jeg håber, I vil være med til at kæmpe imod.

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57