Af Maria Steno
 | 
Kommunikationsrådgiver og tidligere kommunalpolitiker, Selvstændig
Både politikere og embedsmænd bør gøre flere platforme til en del af nyhedsrutinen på linje med aviser, nyhedsbreve og fagblade, skriver Maria Steno.
Både politikere og embedsmænd bør gøre flere platforme til en del af nyhedsrutinen på linje med aviser, nyhedsbreve og fagblade, skriver Maria Steno.
Foto: Liselotte Sabroe, Ritzau Scanpix

SoMe skal ses og høres

Politikere og embedsmænd skal kigge hinanden over skulderen på sociale medier, skriver Maria Steno. Og det er ok at nøjes med at være tilskuer.

Folketingsmedlemmerne slås indbyrdes på Twitter. Kommunalpolitikerne boltrer sig i borgerdialog på Facebook. Statsministeren fremviser hjemmebag på Instagram, alt imens flere og flere offentlige ledere kommer til tasterne på LinkedIn. De sociale medier tjener forskellige formål og har forskellige målgrupper. Tilsammen giver de et ganske nuanceret billede af både den politiske og administrative ledelse i den offentlige sektor, men hver for sig gør de os blinde for kompleksiteten. Politikere og embedsmænd behøver ikke tale sammen på sociale medier, men de vil se nye sider, hvis de kigger hinanden over skulderen. 

Konflikt-kvidder
Socialdemokratiets meget omtalte angrebsmail viser, hvordan planlagte konflikter på Twitter er en del af det systematiske Christiansborgfnidder. Det handler om at skabe fortællingen om de politiske udspil, forhandlinger og forlig ved først at fremmest at påvirke de mange journalister og meningsdannere, som er aktive på Twitter og formilder fortællingen videre til offentligheden. Både medier og landspolitikere dyrker konflikten og tydeliggør uenighederne. Fokus er på opfattelsen af beslutningen, og ingen fokuserer på implementeringen af beslutningerne bagefter.
Det har de folk til.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på
Glemt kodeord?

Kommunikation

Organisation & ledelse

Politikerliv


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57