Af Rasmus Jønsson
 | 

Rank ryggen!

Når de, der går ind for, at der skal ske besparelser i kommunerne, skal argumentere for deres holdning, bruger de ofte antallet af kommunikationsfolk i kommunerne og kuldsejlede kommunikationsprojekter som eksempel. Senest skete det i Berlingske Søndag, hvor en af de mange Cepos-chefer - der har det privilegium at kunne komme i medierne uden at tænke på nyhedskriterier – forsvarer milliardbesparelserne i kommunerne med, at der er alt for meget overflødigt fedt i form af for mange kommunikationsfolk og deres ligegyldige projekter.

Selvom der uden tvivl går et par overflødige kommunikationsfolk rundt, er det fuldkommen tåbeligt at forsvare milliardbesparelser med, at der er ansat for mange kommunikationsfolk. Det svarer til at påstå, at de mange finansmænd, der er gået konkurs, selv er ude om det, fordi de har brugt pengene på at støtte Cepos. Men trods det lave argumentationsniveau kommer der nok ikke et kvalificeret svar fra kommunikationsfolkene i kommunerne. Var det kommunens it-medarbejdere, pædagoger eller skolelærere, der var blevet angrebet, ville der være kø i medierne for at give ham svar på tiltale. 

Men hvorfor svarer kommunikationsfolk, der jo netop kan skrive, ikke igen på den latterlige argumentation, som alle andre faggrupper ellers ville have gjort? En væsentlig forklaring skal findes i, at kommunikationsfolk i kommunen slet ikke har fået opbygget en faglighed om deres arbejde. Kommuner er nogle af de mest kommunikerende organisationer, der dagligt kommunikerer på kryds og tværs til borgere, medarbejdere, medier, politikere og interessenter. Derfor er der selvfølgelig brug for professionelle kommunikationshåndværkere, der kan tænke i målgrupper, forstår sig på nye medier, kan stå for pressehåndtering og borgerinddragelse, og som formår at skrive effektfulde tekster. 

Men det har kommunikationsfolkene slet ikke været gode nok til at fortælle, hverken internt eller eksternt. Derfor ligger der en stor opgave for dem i at få ranket ryggen og fortalt omverdenen, at det håndværk, de leverer, er udført med samme faglighed og ekspertise, som når en it-mand reparerer pc'erne, en glarmester sætter nye ruder i, eller når en skolelærer underviser vores unge.


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57