Af Rasmus Jønsson
 | 

Rådhuset har fået et nyt par nr. 7

På Christiansborg er forholdet imellem De Radikale og SF forholdsvis anstrengt, og man har lidt det indtryk, at det er Socialdemokraterne, der holder sammen på det. Men når det gælder Rådhuset, er billedet noget anderledes. Her er spidskandidaterne fra SF og De Radikale – Ninna Thomsen og Anna Mie Allerslev – ved at udvikle et slyngveninde forhold, der blandt andet betyder, at de vil komme med en række fælles valgudspil  i den kommende tid.

Aktuelt har de præsenteret et udspil om sikkerhed og tryghed på Nørrebro, som set i lyset af de mange overskrifter, bandekonflikterne trækker, kommer på et godt tidspunkt. Og grundtonerne i de to borgmestres udspil virker ikke tosset – særlig ikke set i forhold til det politiske spil i København. Mens Frank Jensen hyrer eks-strømere og udvikler projekt Sikker By, forsøger de at supplere den hårde stil med nogle mere bløde og runde tiltag. Det handler for eksempel om at få mere gang i butikslivet i de belastede områder, byudvikle på Indre Nørrebro, gøre Blågårds Kirke til et værksted for iværksættere og lave et nyt kulturhus og bibliotek. De Radikale og SF har skruet ned for overborgmester Jensens mere hardcore stil og godt op for de mere radikale og SF’ske toner. Noget af det mest hårde i udspillet handler om flere betjente til fods i gaderne og en nærpolitistation.

Et udspil med en fortælling

Men ud over at udspillet har en fornuftig profil, når det gælder debatten om at skabe en tryg og sikker by, har det også en del musik i sig i forhold til at give Anna Mee og Ninna Thomsen et afsæt andre steder i den valgkamp, der langsomt er ved at starte op. For udspillets konkrete anbefalinger omkring byudvikling, kulturhuse og så videre er områder, der har mange borgeres interesse og dermed vil være emner, der løbende vil poppe op.  

Sammenlignes deres udspil med for eksempel Frank Jensens hårde udmeldinger om bander og ballademagere, indeholder Allerslevs og Thomsens udspil derfor mere fortællekraft. Jensens kamp mod banderne er da også ved at ligne et noget suttet bolsje. Seneste var den hårde melding fra overborgmesteren, at ”nu vil han have kortlagt bandemedlemmerne”. Men efter mange års fokus på bandekriminalitet er der nok mange, der havde regnet med, at en sådan kortlægning var gennemført for længst.   

På reaktionerne af de to borgmestres udspil kan man også vurdere dagsformen hos de andre partiledere. Og ikke overraskende var det den konservative spids Rasmus Jarlov, der var hurtigst ude med en reaktion. Dermed hapsede han endnu engang taletid fra Venstres Pia Allerslev og DF’s Carl Christian Ebbesen, der ellers burde have meget skidt at sige om det langhårede og bløde udspil. Rasmus Jarlovs melding var tilmed begavet både i forhold til at være egnet til medierne og til at pudse den konservative profil af. Han mente skam, at der var flere gode ting i deres udspil, men han havde godt nok svært ved at se iværksætteri som middel til at stoppe bandekrigen.

Mange på Rådhuset undrer sig da også over, at Jarlov i den grad får lov til at tegne den borgerlige opposition. Men til alle dem, der undrer sig, er der kun en ting at sige. I har glemt at læse ugebladet Her og Nu! Under overskriften ”Pia Allerslev vandt kampen mod vægten – sådan tabte jeg 10 kilo” får man nemlig et grundigt indblik i, hvordan Allerslev kom af med de overflødige kilo, der havde sat sig på hendes krop.

I artiklen beskriver hun sit træningsskema, der bl.a. består af mandagssvømning mellem 6 og 7, samt fitnesstræning tirsdag, onsdag, torsdag og fredag mellem 8.30 og 9.30. Som de fleste, der arbejder med politik og medier, ved, er det i disse morgentimer, man for alvor kan præge og påvirke dagens nyhedsstrøm.  Så inden Allerslev har fået hevet jern, dampet af og klædt om, er hendes borgmesterkolleger et par omgange foran, når det gælder mediehåndteringen. Men det betyder dog ikke, at Allerslev forsvinder helt fra medierne, for med det omfattende træningsprogram går der ikke mange måneder, før hun kan lave historien: ”Sådan tabte jeg 20 kilo”!   

C-listen på plads

Når vi nu er ved Jarlov, er det også værd at bemærke, at De Konservative har fået deres kandidatliste på plads. Her er ikke de store overraskelser.Dog er det interessant, at der – i modsætning til den ånd, der ellers præger partiet – er lykkedes at få nogle unge mennesker til at repræsentere liste C. Efter sigende skulle Andreas Weidinger, som er 20 år og KU's kandidat, være talentfuld. De rigtige fans af Clements 'Debatten' kan sikkert huske ham for, at han for et par år siden fortalte Thorning, at hun skulle tage hans SU.

Derudover har han sin egen virksomhed, som hedder Lektiekonsulenterne. Han skal dog føre en målrettet kampagne for at komme ind, da han er nr. 7 på listen.

Men Weidinger lyder som en driftig mand med et stort netværk, så umuligt er det  vel ikke?

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57