Af Kim Barren
 | 
Kommunikationschef

Pressen eller politikernes skyld

Har vi et demokratisk problem, når det bliver stadig sværere at skaffe kandidater til politiske hverv, hvad enten det er i byråd, regionsråd eller folketinget?

Langt de fleste vil nok svare ja. Og så vil rigtig mange skyde skylden på pressen. Fordi pressen i dag går tættere på både de nuværende politikere, og dem der gerne vil være det.

Men er det pressens skyld? Næppe alene. Selvfølgelig er pressen anderledes i 2011 end i 1991. Og ja, det er også korrekt, at pressen – og det gælder stort set alle medier – er blevet langt mere personfikseret end sagsorienteret end tidligere. Og det kan den enkelte borger begræde, glæde sig over eller trække på skulderen af.

Og ja, som gammel journalist er jeg sandt for dyden heller ikke altid imponeret af det som havner i aviserne, radioen eller i TV. Men vi har jo den presse, vi fortjener, siger en gammel kliche. Og det er sørgeligt korrekt.

Men en gang imellem burde politikerne og de mange kandidater også kigge selv i spejlet, og finde ud af, om de ikke også selv går med på pressens personfikseret journalistik.

Når politikere siger ja til at være med alle mulige former for realityprogrammer på de kommercielle Tv-kanaler. Når de stiller op til et vis-mig-dit-hjem-interview i et boligmagasin. Eller vælger nogle mere end almindelige spektakulære valgstunts som en ung kvindelig kandidat ved sidste valg poserede med bar overkrop, hvor hendes bryster dog var gemt bag et par boksehandsker. Ja så er min påstand, at de selv er med til at trække demokrati-debatten ned på et niveau, hvor den ikke hører hjemme.

Jamen, vi skal også kende mennesket bag politikeren, vil svaret straks lyde fra både de personfikseret journalister og fra en del af politikerne. Mit svar er blot: Hvorfor skal jeg det. Om den politiker jeg stemmer på går i swingerclub, dyrker brydning eller er vinterbader, er da fløjtende ligegyldig i forhold til om jeg vil stemme på hende. Mit kryds sættes ved hende, fordi den politik hun og hendes parti står for er i overensstemmelse med min holdning, når jeg skal udøve min demokratiske ret ved et valg.

 


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57