Af Per Møller Janniche
 | 
Chefkonsulent, KLK - KLs konsulentvirksomhed
Det gælder om at presse læringscitronen, selv om det er lidt surt. En styrket resiliens og praktiske forbedringer post det hele vil ikke være så ringe, skriver Per Møller Janniche.
Det gælder om at presse læringscitronen, selv om det er lidt surt. En styrket resiliens og praktiske forbedringer post det hele vil ikke være så ringe, skriver Per Møller Janniche.
Foto: Kevin Chelko/Stockfood/Ritzau Scanpix

Pres læringscitronen: Forandringer skal vendes til forbedringer

Genåbningsprocessen bliver krævende, men krisen åbner også nye muligheder for at blive klogere og bedre, skriver chefkonsulent i KLK.

Corona har på kort tid ændret hverdagen markant for os alle. Nogle velfærdsområder har fået et ekstra arbejdspres. Andre har skulle vænne sig til at arbejde hjemmefra. Kreativiteten og innovationskraften har været stor, og der er fundet løsninger på mangt og meget. Også ting der var vanskelige før Corona. Som KL´s formand Jacob Bundsgaard sagde ved et pressemøde: ‘Handlekraften og omstillingsparatheden er noget af det, der står stærkest for mig’.

Hver ting til sin tid
Fra et konsulentperspektiv er det nærliggende at foreslå læring og gevinster via de mange uventede erfaringer, som så pludseligt er opstået i relation til ledelse, styring, samarbejde, kommunikation med videre. Forandringerne rummer kimen til noget nyt og bedre. Noget vi ikke kunne før Corona eller lærte undervejs. Men timing er afgørende, og lederskab er en nøglefaktor.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på
Glemt kodeord?

HR & uddannelse

Innovation

Organisation & ledelse

Undersøgelse


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57