Politik fra rødderne

Brian Frandsen

Konsulent, Fandenivoldsk Forandring
Helle Engelbrechtsen
Fredericia Byråd forsøgte sig i maj med et dialogmøde for borgere og politikere. Her blev der blandt andet talt om lokale ildsjæle, borgerdialog og kunsten at blive hørt.
Fredericia Byråd forsøgte sig i maj med et dialogmøde for borgere og politikere. Her blev der blandt andet talt om lokale ildsjæle, borgerdialog og kunsten at blive hørt.
Foto: Peter Leth-Larsen, Ritzau Scanpix

Smid kasketten, når borgerne skal tages med på råd

'Politikere, kommuner og borgere har alle et brændende ønske om at skifte 'fordi vi skal'-inddragelse ud med en mere meningsskabende og kontinuerlig involvering af borgere.'

Forestil dig, at borgerne igangsætter initiativer, der understøtter og realiserer visioner og politikker vedtaget i byrådssalen. Forestil dig, at politikerne oprigtigt og uden frygt går ud og spørger borgerne om hjælp til at træffe svære beslutninger i komplekse politiske sager.

For mange kommuner kan det virke overvældende at skabe en meningsfuld proces, der fremmer ejerskab og handling blandt borgerne. Og det går den forkerte vej: Ifølge Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, VIVE, betragter flere og flere borgere kommunen som et serviceorgan snarere end en lokal-demokratisk institution.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Log ind på
Glemt kodeord?

Kommunikation

Organisation & ledelse

Politikerliv


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57