Af Andreas Steenberg
 | 
Ordfører radikale venstre

Omprioriteringsbidragets død er godt nyt

”Løkke og Thulesen Dahl vil gerne dele ud, og så skal andre spare. Det er fej politik!”

Stort tillykke til KL’s forhandlere med, at omprioriteringsbidraget er blevet afskaffet. Folketingsvalget var et opgør med New Public Management. Med tal. Med excelark. Mennesker vil have medbestemmelse, og styringen er for rigid. Radikale Venstre vil være bannerfører for, at beslutninger træffes sammen med de ældre, med børnene og deres forældre og med de ansatte. Mennesker skal inddrages, involveres og lyttes til. Velfærden bliver bedre og mennesker tilfredse. For Radikale Venstre er det en selvstændig værdi, der ikke kan sættes tal eller beløb på. Derfor skal vi værne om de lokale beslutningsprocesser og demokratier, hvor det sker.

 ”Løkke og Thulesen Dahl vil gerne dele ud, og så skal andre spare. Det er fej politik!”

Radikale Venstre har kæmpet imod, at Christiansborg-politikere skal bestemme, hvad kommunerne skal bruge penge på og hvordan. Det skal I ude i kommunerne sammen med jeres borgere og ansatte. Det kan og skal være forskelligt fra kommune til kommune, fra by til by og fra menneske til menneske. Man kan ikke centralt i en statistik finde ud af, hvad alle mennesker eller områder har brug for. Det er forskelligt. Selvfølgelig. Alligevel forsøger vi igen og igen fra centralt hold at finde løsningen på alt og så tvinge den løsning igennem.

Venstre ville bede (eller tvinge) kommunerne spare en masse penge med et omprioriteringsbidrag og så give kommunerne pengene tilbage til de formål, som Tulle og Løkke synes der skal penge til. Vi var ikke langt fra, at vi i Folketinget skal sidde og bestemme, hvilke skoler der skal lukke eller hvor der skal bygges veje. Løkke og Thulesen Dahl vil gerne dele ud og så skal andre spare. Det er fej politik!

Heldigvis lykkedes det at få denne centralisering af beslutninger forhindret. Igen stort tillykke til KL og vores demokrati!

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57