Af Annemette Digmann
 | 
Forsker i ledelse og hverdagsliv
Ingen bliver gode ledere af blot at sidde på skolebænken, minder ledelsesforsker Annemette Digmann og chefkonsulent hos LEAD Egon Petersen om.
Ingen bliver gode ledere af blot at sidde på skolebænken, minder ledelsesforsker Annemette Digmann og chefkonsulent hos LEAD Egon Petersen om.
Foto: Bo Tornvig, Ritzau Scanpix

Offentlige ledere skal lære af hverdagen

Offentlige lederes potentiale for succes vil fortsat være på dagsordenen efter 12. juni, hvor Ledelseskommissionen fremlægger sin rapport, påpeger to eksperter i offentlig ledelse.

I Kommunen den 22. maj 2017 skrev vi et debatindlæg med titlen 'Gå nye mere praktiske veje i lederudviklingen', hvor et af hovedbudskaberne var, at de formelle og etablerede lederuddannelser, Diplom- og Masteruddannelser, ikke alene er velegnede til at kompetenceudvikle fremtidens offentlige ledere. Lederudvikling skal være andet end ophold på skolebænken. Relevant uddannelse af ledere kræver, at der i langt højere grad udvikles og iscenesættes læreprocesser, hvor ledere lærer af egen praksis gennem forskellige former for aktionslæring, aktionsforskning, mesterlære, case baserede workshops, og hvor der både er mulighed for organisationstilpassede lederuddannelser suppleret med mulighed for både personlige og kollektive lederudviklings- og læringsrejser. I indlægget opfordrede vi til et nyt syn på lederuddannelse, ligesom vi i en række indlæg har opfordret Ledelseskommissionen til at tænke, anbefale og gå nye veje med fokus på ledelse i praksis.

Mere lederudvikling i praksis
Har Ledelseskommissionen så kreeret nye tanker/forslag og lyttet til vores forskellige bidrag vedrørende lederudvikling/lederuddannelse? Både ja, og nej.
Det er positivt, at Ledelseskommissionen har fokuseret på temaet, 'Ledere skal udvikle sig', og konkluderer, at der er brug for et nyt fokus i ledelsesudviklingen.
Det anbefales blandt andet at:

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på Kommunen.dk
Glemt kodeord?

Børn & unge

HR & uddannelse

Organisation & ledelse

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57