Af Rasmus Jønsson
 | 
Sagerne med kontormøblerne og CV’et vil de fleste politikere kunne overleve i offentligheden, men Grünfeld havde internt i Alternative så dårlig en stjerne, at balladen blev brugt til at presse ham ud, skriver Rasmus Jønsson.
"Sagerne med kontormøblerne og CV’et vil de fleste politikere kunne overleve i offentligheden, men Grünfeld havde internt i Alternative så dårlig en stjerne, at balladen blev brugt til at presse ham ud," skriver Rasmus Jønsson.
Foto: Asger Ladefoged, Ritzau Scanpix

Fem ting kommunalpolitikere kan lære af Grünfeld-sagen

"En god regel er, at hvis man har gjort noget galt, skal man falde på knæ med det samme og undskylde."

Det er åbenbart ved at være en tradition, at der skal være ballade på Københavns Rådhus i efterårsferien. Sidste år rasede stormen om Anna Mee Allerslev, i denne efterårsferie var det Alternativets Niko Grünfeld, der blev væltet som borgmester af en voldsom mediestorm, udløst af køb af kontormøbler og CV-fusk.

Er man beskæftiget med kommunalpolitik, er det altid en god ide at nærstudere de kriser, der udspiller sig. Først og fremmest fortæller de noget om, hvor medierne og offentlighedens moralske kompas bevæger sig hen. Overtrædelse af de ”moralske regler” i politik udløser ofte mediekriser, der er mere voldsomme end overtrædelse af de ”juridiske regler”. Derudover kan krisestudierne også bruges til at få et indblik i god og dårlige håndtering, når det brænder rundt om kommunalpolitikerne. I sagen om Niko Grünfeld er der særligt fem ting, kommunalpolitikere kan tage ved lære af:

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på
Glemt kodeord?

Kommunikation

Politikerliv


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57