Af Byrådsmedlem Martin Jonassen
 | 

Nationale værdier og langsigtede reformer er nøglen.

Styrken til at stå ved vores nationale værdier og kultur, og viljen til langsigtede reformer.Heri ligger de to ting som Danmark har mest brug for, både nu men også i fremtiden. I min verden kan det ikke siges mere konkret og der er rigtig mange grunde til at jeg nævner dem begge.

Viljen til reformer

Lad os starte med den anden, altså viljen til langsigtede reformer. Danmark er et rigt land, men dette er ingen selvfølge og tænker vi os ikke om, og fremtidssikre vi os ikke, så vil dette om en til to generationer være en saga blot. For når alt kommer til alt, så er de eneste der kan sikre at også vores børnebørn har et rigt og velfungerende samfund, os selv.Så der skal gøres op med forsørgelsesmentaliteten og ind med aktiv selvhjælp! På alle niveauer er vi nød til at reformere det offentlige system, så det gavner dem som virkelig er på røven, men frasortere dem, som har gjort at leve på systemets regning, til en livsstil. Vi skal bryde ned for at kunne bygge det op igen. Derudover skal der skabes ordentligt rum til dem som vil! Dem som kan! Alle dem som vil yde skal ikke tromles af systemet, men derimod understøttes. Der skal ikke ranes fra de arbejdsomme, velernærede danskere men derimod skal de have frie rammer til at udøve deres virke. Selvfølgelig skal de bidrage til fællesskabet, for kamikaze-kapitalisme fører intet godt med sig. Alt med måde, uden misundelsesskatter eller fribilletter.

 Man starter fra bunden

Derudover skal dagtilbud og uddannelsessystemet også have en gennemgang, for hvis tingene skal hænge sammen må man jo begynde nedefra. Man starter jo heller ikke med at bygget taget på huset, vel? Man støber fundamentet hvorefter man bygger resten op herefter, hvilket direkte kan overføres til fremtidens Danmark. Børnene og de rammer hvori de skal vokse op, uddanne sig og siden agerer, må for et hvert samfund være fundamental.

Skal stå ved de nationale værdier

Men, men, men. Det er ikke nok at reformere samfundet, hvis det det fremtidige samfund ikke indeholder nogen værdier som kan binde det sammen!  Vores nationale værdier og kultur er den lim der binder os sammen som land. Uden dem, så kan alt det ovennævnte være ligegyldigt, da det vil reducere Danmark til Tysklands nordligste delstat. Kongehus, kirke og flag er ikke bare hyggesymboler, men derimod limen der er nødvendig for den nationale sammenhængskraft. De er vores billede udad til i en global verden, hvor grænserne er flydende og tingene bevæger sig med lysets hast. De er bindeled mellem fortid, nutid og fremtid og de er en hjørnesten i både national og international branding.

Værdierne og kulturen gør os unikke

Ja, jeg bruger ordet branding! For det er det eneste ord som passer i denne sammenhæng, og dem som ikke tror at national branding er vejen til fremtidig succes, lever i en illusion. Vi kan også være stolte af vores demokrati, tolerance, iværksættertrang osv. osv. osv., men dette kan mange andre lande også byde på. Nej, det er de nationale værdier og kulturen der adskiller os fra resten. Det er dem som gør os unikke som danskere og gør vores land til noget helt specielt. Derfor er det bydende nødvendigt, at vi som samfund har min indledende sætning som målsætning og arbejdsprogram, i et. Vi skal have styrken til at stå ved vores nationale værdier, og vi skal have viljen til at reformere vores samfund! For det er nøglen til at fremtidssikre Danmark, både kulturelt og økonomisk.

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57