Af Suzanne Moll
 | 
Stor familie. Lille skærm. Billedet er fra 1957 og tager nok pointen lidt til ekstremer. Men da mor var  ung, var fjernsyn altså noget, der samlede familien. I dag er konceptet modsat: En skærm til hver. Men tv er stadig et godt emne, når der hyggesnakkes i pauserne på jobbet, konstaterer Suzanne Moll.
Stor familie. Lille skærm. Billedet er fra 1957 og tager nok pointen lidt til ekstremer. Men da mor var ung, var fjernsyn altså noget, der samlede familien. I dag er konceptet modsat: En skærm til hver. Men tv er stadig et godt emne, når der hyggesnakkes i pauserne på jobbet, konstaterer Suzanne Moll.
Foto: Sspl/Science & Society/Ritzau Scanpix

Mens vi nyder samværet bag hver sin skærm

Familiens tv-sening har på få år udviklet sig til hver-mand-streamer-hygge-for-sig-selv. Men det frie valg giver faktisk danskerne mere at snakke om, skriver Suzanne Moll.

  Far har tunet ind på TV-Avisen og/eller 'Kender du typen?'. Mor slapper af med flere afsnit af en serie. Datter ser 'Familien på Bryggen', mens hendes kæreste ser Champions League.

Kan I huske, dengang vi talte om gårsdagens tv-programmer ved kaffemaskinen på arbejde? Ofte startede dagen med en snak over kaffen om et program på DR aftenen i forvejen. Og da TV2 for over 30 år siden kom på banen, kunne vi i ro og mag sammenligne nyhedsudsendelser, dokumentarprogrammer og drama, fordi alle havde den samme referenceramme. 

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på Kommunen.dk
Glemt kodeord?

Kultur

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57