Af Anders Kjærulff
 | 
Teknologikritiker, etisk hacker og journalist, aflyttet.dk
Da Tesla-direktør Elon Musk for nylig sendte en rød Tesla Roadster monteret med en ‘starman’-dukke op i rummet, blev både musik og æstetik fra ‘The Martian’ genbrugt.
'Da Tesla-direktør Elon Musk for nylig sendte en rød Tesla Roadster monteret med en ‘starman’-dukke op i rummet, blev både musik og æstetik fra ‘The Martian’ genbrugt.'
Foto: Ritzau Scanpix/ Polaris Images

Velkommen til Stasi-Kina, hvor regeringen er flyttet til Mars

'Data kan bruges til hvad som helst, som ministrene kan blive enige med Justitsministeriet om, uden at spørge borgerne selv eller datatilsynet. Og set fra Mars kan man nok blive enige om det meste...'

 Omkring det nye ghettoudspil  lægger børne- og socialminister Mai Mercado nemlig op til et system, hvor borgerne skal have point ligesom i Kina.

Jeg kom til at se flow-fjernsyn for nylig.
Det var ‘The Martian’ af Ridley Scott fra 2015 med Matt Damon i hovedrollen som rum-botaniker, der bliver efterladt på den røde planet. Helt alene med nogle kartofler at overleve på, mens han venter på at blive hentet.
På jorden sidder direktøren fra NASA i en noget forvirrende skikkelse af gummiansigtet Jeff Daniels, hvis glansrolle i ‘Dum, Dummere’ jeg fandt det meget svært at abstrahere fra. Men her sidder han og tager stadigt mere desperate beslutninger. Alt virker som sagt troværdigt og overbevisende, så overbevisende at jeg næsten kom i tvivl om, hvorvidt vi mennesker i den virkelige verden faktisk har været på Mars allerede.
Da Tesla-direktør Elon Musk for nylig sendte en rød Tesla Roadster monteret med en ‘starman’-dukke op i rummet, blev både musik og æstetik fra ‘The Martian’ genbrugt. Men jeg er sikker på, at masser af almindelige mennesker her på jorden tror, Matt Damon var der først. At Mars allerede er indtaget. For de har jo set billeder og fiktion, der viser  det.
Her kom jeg til at tænke på regeringen.
Som tilsyneladende også bor på Mars.
Og som, såvidt jeg kan se i mit rumteleskop, nu har planer om at bygge den kedelige moder jord og især pletten Danmark om til et habitat, der minder ekstremt meget om Erik Honechers Østtyskland klonet med det moderne kommunistiske Kina, altsammen i modernitetens uimodsigeliges navn.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på Kommunen.dk
Glemt kodeord?

Innovation

It

Politikerliv

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57