Af Sabah Abid
 | 
Byrådsmedlem, Høje Taastrup Kommune, Socialdemokraterne
byrådsmedlem for Socialdemokraterne i Høje Taastrup Kommune

Medborgere – ikke minoriteter

”Hånden på hjertet er jeg dybt uenig og dybt skuffet over den tilgang, Socialdemokraterne har valgt i denne kampagne.”

Hvis det stod til mig, ville jeg vælge at redefinere en masse begreber og vendinger, som ofte bliver brugt i dansk politik. Flere er begyndt at tage nogle væsentlige politiske emner meget useriøst netop på grund af den enten negative eller blot useriøse tilgang til tingene.

Her tænker jeg især på den nylige asyl- og integrationspolitik fra Socialdemokraterne og ikke mindst De Konservatives nye ”stop kampagne”. Stort set alle har haft noget på hjerte omkring disse nye kampagner, og jeg tror, det skyldes, at emnet ligger flere på sinde. Kampagnerne er i og for sig ikke usande eller faktuelt forkerte, og der ligger nogle vigtige budskaber gemt bag disse meget negative og ifølge mig usmagelige kampagner.

 ”Hånden på hjertet er jeg dybt uenig og dybt skuffet over den tilgang, Socialdemokraterne har valgt i denne kampagne.”

Hånden på hjertet – jeg er dybt uenig og dybt skuffet over den tilgang, Socialdemokraterne har valgt i denne kampagne. Jeg kan som en lang række andre socialdemokrater landet over overhovedet ikke identificere mig med det billede, de fremstår med i kampagnen. Derudover mener jeg også, at Socialdemokraterne mangler en stor portion selvindsigt, når de på denne måde vælger at skyde skylden over på andre.

Selvindsigt på et personligt, professionelt og politisk plan er det altafgørende, når man ønsker fremgang både personligt og politisk. Når Socialdemokraterne skriver: ”Kommer du til Danmark skal du arbejde”, siger man indirekte, at de, som kommer til Danmark, ikke arbejder eller har et ønske om at arbejde. Indirekte bliver der nærmest ytret en dyb skepsis overfor dem, som kommer til Danmark.

Denne simple og banale linje er i meget høj grad med til at skabe barrierer og stigmatisering. Hvis problemet er lavere beskæftigelse for de særlig udsatte borgere, herunder for eksempel minoriteter, er det væsentligt at arbejde med de sociale tiltag hertil i stedet for at skabe et større skel mellem mennesker. Den sande inklusion, integration og fremdrift vil ske, når vi ser borgere som medborgere og som en del af kredsen med den anerkendelse, en medborger har krav på. 

Mit ønske og mål for dansk politik er, at man i de næste årtier vil tale om de svagere stillede borgere, herunder især minoriteter, som medborgere og ikke som minoriteter af den ene eller anden slags. Derudover er det mit ønske og mål, at man politisk, men også på journalistisk og retorisk plan vil arbejde på at fjerne det skel, som i dag eksisterer mellem en masse borgergrupper.

Det vil gøre mit hjerte glad, hvis man i fremtiden laver valgkampagner uden at stigmatisere en borgergruppe, blot fordi den er en minoritet i Danmark og dermed bliver fremstillet som udelukkende repræsenterende den ene eller anden minoritet. Det fantastiske ved Danmark er nemlig, at vi er en mangfoldig nation. :

Integration

Kommunikation


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57