Politik fra rødderne

Af Maria Steno
 | 
Kommunikationsrådgiver og tidligere kommunalpolitiker, Selvstændig
Som kommunalpolitiker oplevede Maria Steno selv, at beskedenhed kan spænde ben for det politiske arbejde. Men det kan grådighed i den grad også, peger hun på i dette indlæg.
Som kommunalpolitiker oplevede Maria Steno selv, at beskedenhed kan spænde ben for det politiske arbejde. Men det kan grådighed i den grad også, peger hun på i dette indlæg.
Foto: Mads Jensen, Ritzau Scanpix

Magtens mageligt blinde vinkler

Selv i verdens mindst korrupte land vinder grådigheden over anstændigheden til skade for sammenhængskraft og tillid til systemet, advarer Maria Steno.

Al magt korrumperer, sagde historikeren Lord Actons for mere end 100 år siden. Han talte ikke om tilstanden i de danske kommuner. Alligevel er citatet dukket op i mit hoved de seneste uger. Hvorfor foretager dygtige borgmestre og topchefer sig så dumme ting, at det koster karrieren? Har de mistet proportionssansen i toppen af kommunerne?

På min første udlandsrejse med kommunalbestyrelsen sov jeg på vandrerhjem på Lars Tyndskids mark, mens resten af kommunalbestyrelsen sov på hotel inde i Reykjavik. På den måde gik jeg glip af de uformelle relationer og aftaler. Så det blev jeg ikke ved med. På min sidste rejse med kommunalbestyrelsen boede jeg sammen med de andre på et hotel midt i London. Det var mest naturligt og bedst for mit politiske arbejde, tænkte jeg. 

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Log ind på
Glemt kodeord?

Demokrati

Indkøb

Kultur

Politikerliv

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57