Af Manu Sareen
 | 
Minister for ligestilling og kirke og mi
 Manu Sareen er Minister for ligestilling og kirke og Minister for nordisk samarbejde pr. 3. oktober 2011. Fra 2002 til 2011 var han medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Radikale Venstre, men fratrådte denne post, da han blev valgt ind til Folketinget ved valget i 2011. Fra 2008 til 2010 var han statsrevisor.Manu Sareen er født i Indien i 1967 og kom til Danmark i 1971. Han er vokset op i København, hvor han også bor i dag med sin familie. Han er uddannet socialpædagog og konfliktmægler. Han har stor erfaring med integrationsarbejde og underviser i socialt arbejde på blandt andet lærerseminarier, i kommuner, ministerier og ved politiet.

Ligestilling handler også om dig!

Som nyudnævnt ligestillingsminister er jeg blevet spurgt rigtig mange gange om, hvad jeg vil gøre for at få flere kvinder i ledelse. Og det er jeg glad for. Vi skal selvfølgelig have flere kvinder i ledelse og bestyrelser. Vi har en masse kompetence og veluddannede kvinder i Danmark.  Samtidig ved vi, at mangfoldighed giver positive resultater for virksomhederne. Så den udvikling skal der selvfølgelig rykkes på.

Men det har også slået mig, at spørgsmålet fylder utrolig meget i folks bevidsthed om ligestilling. Som om graden af ligestilling primært kan måles på antallet af kvinder i ledelse og bestyrelsesposter. Det er som sagt vigtigt. Men ligestilling er også andet og meget, meget mere end det.

For mig er ligestilling noget, der handler om og vedrører alle. Ligestilling handler nemlig om, at alle mennesker er lige meget værd, og at de derfor skal have de samme reelle muligheder her i livet.
Ligestilling er, at vi får samlet op på alle de drenge, der i dag sakker bagud i skolen og aldrig får en videregående uddannelse. Ligestilling er, at ingen tror de har retten til at slå på deres partner, bare fordi de er fysisk overlegne eller tror, det er ok at slå – når bare det er på ens partner.

Ligestilling er, at alle unge mennesker vælger præcis den uddannelse, de har lyst til og evnerne for, og ikke kun vælger ud fra det, man ’bør’ som pige eller dreng. Ligestilling er, at ingen bliver syge på grund af gammeldags normer, om at man ikke går til lægen, når man er en ’rigtig mand’.  Ligestilling er alt dette og meget mere. 

Jeg tror, at ligestillingsdebatten i Danmark sommetider lider under, at den har så smalt et fokus. Jeg tror mange står af og føler, at ligestilling ikke er noget, der vedrører dem.

Og det er ærgerligt, for det er netop igennem debat, at vi kan få rykket ved de gammeldags forestillinger om kvinder og mænd, og om, hvad der er muligt for den enkelte pige, dreng, mand og kvinde at gøre.  Derfor er det vigtigt, at alle engagerer sig og deltager i den mentalitetsændring, det kræver.

Jeg ser det derfor som min fornemmeste opgave som ligestillingsminister at sætte ligestilling, i alle de mange afskygninger, på dagsordenen i hele samfundet. Jeg vil vise, at ligestilling ikke er noget, vi allerede har opnået, noget, vi fik overstået i 70’erne, eller som nu kun handler om kvinder i ledelser og bestyrelser. Ligestilling er for alle - og det handler også om dig!


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57