Af Rasmus Jønsson
 | 
Når et valg nærmer sig, får Christiansborg-politikerne travlt med at komme ud i virkeligheden og møde vælgerne. Her er det beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen, der besøger Sundparken i Horsens. Og selv om politisk opmærksomhed på kommunale udfordringer  generelt er godt, skal kommunerne blive bedre til at sætte dagsordenen og fortælle, hvad der fungerer, påpeger Rasmus Jønsson.
Når et valg nærmer sig, får Christiansborg-politikerne travlt med at komme ud i virkeligheden og møde vælgerne. Her er det beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen, der besøger Sundparken i Horsens. Og selv om politisk opmærksomhed på kommunale udfordringer generelt er godt, skal kommunerne blive bedre til at sætte dagsordenen og fortælle, hvad der fungerer, påpeger Rasmus Jønsson.
Foto: Morten Pape, Scanpix Ritzau

Kommuner må sige nej til skurkerollen og vise hele billedet

Mange Christiansborg-politikere prøver at indtage en frelsende faderrolle og sætte kommunerne i skurkeroller for at få vælgernes opbakning. Men det skal kommunerne ikke finde sig i, skriver Rasmus Jønsson.

Skulle nogen være i tvivl om, at vi nærmer os et folketingsvalg, kan de bare studere mængden af selfies taget af politikere, der er på besøg ude i virkeligheden. Traditionen tro valfarter folketingspolitikere lige nu ud til børnehaver, skoler, plejehjem, ghettoer og andre steder, der kan understrege, at de er i øjenhøjde med borgerne og klar til at løse de hverdagsproblemer, som borgerne slås med.

Som udgangspunkt er disse besøg fine nok. Personalet kan komme i dialog med politikerne. Borgerne kan komme af med deres frustrationer, og måske kan politikerbesøgene også medvirke til noget offentlig debat.
Og så bliver det hele foreviget med et fint billede med politikeren i centrum.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på
Glemt kodeord?

Kommunikation

Politikerliv


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57