Af Kim Barren
 | 
Kommunikationschef

Kommentatorernes kaffegrums

Christiansborg i valgpanik. Statsminsteren gemmer på valgdatoen.
Rygterne svirrer. Nu kommer valget.
Kommentatorer er enige: Valg før sommerferien.
Kommentatorer er enige: Valg efter sommerferien.
Kommentatorer er enige: Vi ved det ikke!! Statsministeren bestemmer!!!

Jo, det sidste udsagn er det mest korrekte. Det er også mit eget. Og jeg er lige så klog som de mange politiske kommentatorer der i øjeblikket fylder medierne som pollen på en forårsdag.
Og nøjagtig som pollen, er det trættende at blive udsat for deres spådomme, som kunne gøre sig i et omrejsende cirkus, hvor der også spås i kaffegrums.

Men alligevel har ethvert medie sine egne kloge-politiske-åger, der igen og igen forsøger at spå om noget, som de alligevel sjældent rammer plet på. Nemlig en valgdato.

Der er gået nærmest inflation i politiske valgkommentatorer – der får et par stykkers vedkommende ligefrem har fået deres eget program på TV2. Det kan seerne vælge at betragte som underholdning. Hvad det også er et langt stykke af vejen. Men desværre er det ikke kun der, at de mange politiske kommentatorer – der for manges vedkommende har en fortid som journalister – ja endog som politiske journalister. Det skulle så umiddelbart betyde, at de vidste hvad de talte om.

Men, men, men.

Det ser ikke sådan ud. Gang på gang tager de fejl. Ikke bare om valgdatoer. Men også i deres analyser af den politiske udvikling. Den ene dag har rød blok momentum, og Helle og Villy er heltene. Mens Lars og Pia er et par klaphatte, og kan se frem til flere år på de hårde oppositionsbænke.

Hvorefter de samme politiske kommentatorer tre dage senere har kigget i noget nyt kaffegrums Og det viser sig nu, at der på bunden af koppen tegner sig et billede af, at nu har statsministeren og hans venner igen taget førertrøjen på. Mens makkerparret Helle og Villy er efterladt helt alene langt efter hovedfeltet, og kun kan vente på, at blive samlet op af fejebladet, som altid kører til sidst i et cykelløb.

Spørgsmålet er dog om læserne – læs vælgerne – finder de mange kommentatorer-udsagn og spådomme interessante? Eller om det blot er fyldstof i en mediekværn, hvor kodeordet i dag er hurtighed og kvantitet frem for omtanke og kvalitet.

Pilen i min optik peger klart i den sidste retning. Og har vi fortjent det i et demokrati. Tja, jeg tror godt, at jeg kender svaret. Der gør du nok også.

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57