Af Tobias Rosenørn Folden
 | 
Bestyrelsesmedlem , Ungdom NOAH
Paris-aftalen forpligter hver dansker til at reducere sin årlige CO2 udledning med 15 ton, hvilket er mere end det tredobbelte af, de 4,2 ton, klimaloven lige nu  lægger op til, skriver Tobias Rosenørn Folden.
Paris-aftalen forpligter hver dansker til at reducere sin årlige CO2 udledning med 15 ton, hvilket er mere end det tredobbelte af, de 4,2 ton, klimaloven lige nu lægger op til, skriver Tobias Rosenørn Folden.
Foto: Henning Bagger, Ritzau Scanpix

Kom nu, politiker! Tænk grønnere før din nabo …

Det lader til, at beslutningstagerne har glemt, hvad Paris-aftalen forpligter til, skriver bestyrelsesmedlem i Ungdom NOAH.

Mon ikke ordet klimahandling får de fleste til at tænke på klimaloven, unge der strejker, ‘grønne' virksomheder, samt de ‘grønne folkevalgte’. Men det virker som om, toppen har glemt, hvad det er, de unge strejker for. De unges målsætning var, at toppen tog klimaet alvorligt og lavede nogle målsætninger, der overholder Paris-aftalen. Men det lader nu til, beslutningstagerne har glemt, hvad Paris-aftalen forpligter til.

Parisaftalens mål er at sikre, at vi ikke kommer over en temperaturstigning på 1,5-2 grader. Ikke desto mindre gør FNs klimapanel, ‘Intergovernmental Panel on Climate Change’ (IPCC), opmærksom på, at selv en temperaturstigning på lige over 1,5 grader skaber stor sandsynlig for, at de planetære forandringer vil være umulige at føre tilbage.  

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på
Glemt kodeord?

Børn & unge

Klima


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57