Politik fra rødderne

Af Mikkel Haarder
 | 
Direktør, Danmarks Evalueringsinstitut, EVA
Der skal være mindst en erfaren kollega på arbejde sammen med en eventuel pædagog-praktikant, fastslår Mikkel Haarder. Det er ikke i orden, at 38 procent af praktikanterne oplever skemalagt alenetid, skriver han.
Der skal være mindst en erfaren kollega på arbejde sammen med en eventuel pædagog-praktikant, fastslår Mikkel Haarder. Det er ikke i orden, at 38 procent af praktikanterne oplever skemalagt alenetid, skriver han.
Foto: Ditte Bjerregaard, Ritzau Scanpix (arkiv)

Kære kommuner, ansvaret for pædagoguddannelsen er også jeres

Skal vi sikre fremtidens pædagoger den bedst mulige uddannelse, må kommunerne løfte deres del af opgaven, skriver Mikkel Haarder på baggrund af en undersøgelse.

  1.   ... studerende skal ikke bruges som billig arbejdskraft, praktikvejlederne skal klædes ordentligt på, og der skal være styr på uddannelsesplanerne....

Pædagoguddannelsen er Danmarks største uddannelse med 26 uddannelsessteder og et årligt optag på mere end 4.500 studerende. Syv pct. af alle studerende på de videregående uddannelser læser til pædagog.

Men pædagoguddannelsen er ikke bare den største uddannelse, det er også en af de vigtigste. Pædagoger uddannes til at varetage de udviklings- og omsorgsopgaver, der er forbundet med at understøtte børns udvikling, trivsel, dannelse og læring; sætte fokus på identitetsdannelse, relationer, fællesskab og inklusion; social- og specialpædagogiske aktiviteter rettet mod børn og unge med særlige behov, mennesker med sociale vanskeligheder, psykiske eller fysiske funktionsnedsættelser. Det er vores vigtigste uddannelsesopgave, at de bliver klar til at kunne det.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Log ind på
Glemt kodeord?

Arbejdsmarked

Børn & unge

Organisation & ledelse

Social & sundhed

Undersøgelse


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57