Af Kristian Lausten Madsen
 | 
Landsformand, Venstres Ungdom
Mange unge vendes i døren, når de finder ud af, at der skal arbejdes for kontanthjælpen. Så finder de noget bedre at bruge ungdommen på, skriver Kristian Lausten Madsen.
Mange unge 'vendes i døren', når de finder ud af, at der skal arbejdes for kontanthjælpen. Så finder de noget bedre at bruge ungdommen på, skriver Kristian Lausten Madsen.
Foto: Michael Bothager/MIBO/Ritzau Scanpix

Job til nytte for både unge og samfund

Formand for Venstres Ungdom vil have landets kommuner til at tage ved lære af Greve for at få unge ledige på rette vej.

Ungdommen er en spændende tid, hvor identiteter skabes, og afgørende valg for fremtiden skal træffes. Særligt som ung skal man navigere i et felt af muligheder inden for uddannelse og arbejdsmarked, som kan virke helt uoverskueligt.
For to ud af tre kontanthjælpsmodtagere på under 30 år har mindst en af forældrene også været på kontanthjælp. Her man kan tale om et af de klareste eksempler på negativ social arv.

Som samfund bør vi ikke blot acceptere, at man arver et liv på kontanthjælp fra sine forældre. Vi ved, hvordan et liv uden for arbejdsmarkedet, et liv uden kolleger og et arbejde at stå op til om morgenen leder til ensomhed og endda dårligere helbred. Så lad os ikke acceptere en livsvej på kontanthjælp for unge mennesker. Lad os bryde den sociale arv og undgå at begå de samme fejl, som forældrene oplevede, da man ikke turde stille krav.

I job indenfor 24 timer
Et liv på kontanthjælp må aldrig fremstå som en attraktiv mulighed for unge mennesker med livet foran sig. Derfor skal vi indføre straksaktivering af unge under 30 år.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på Kommunen.dk
Glemt kodeord?

Arbejdsmarked

Børn & unge

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57