Politik fra rødderne

Af Marina Janell
 | 
Landsforkvinde, DFUNK – Dansk Flygtningehjælp Ungdom
Uledsagede flygtningebørn på besøg på Louisiana for at lære, hvordan de kan bruge kunst til at udtrykke deres drømme, erfaringer og oplevelser.
Uledsagede flygtningebørn på besøg på Louisiana for at lære, hvordan de kan bruge kunst til at udtrykke deres drømme, erfaringer og oplevelser.
Foto: Lars Krabbe, Ritzau Scanpix

Integration er noget vi gør sammen

Alt for ofte ender vi en situation, hvor den frivillige og kommunens integrationsarbejde er out of sync og i værste tilfælde modarbejder hinanden. Den frivillige ved ikke, hvornår ansvaret stopper, og kommunen er ikke tydelig nok i afgrænsningen af roller og mandat. Det skal vi gøre bedre og mere gennemskueligt, skriver forkvinde for Dansk Flygtningehjælps Ungdom.

  I DFUNK – Dansk Flygtningehjælp Ungdom, hvor vi arbejder for at unge, der er flygtet til Danmark, har de samme muligheder som andre unge, mærker vi tydeligt hvordan mange kommuner er positivt stemte overfor tættere kobling til vores aktiviteter og projekter som et supplement til kommunernes lovgivningsbestemte integrationsforløb.

Selv om lovgivningen tydeligt foreskriver kommunens forpligtigelser i integrationen af mennesker, der er flygtet til Danmark, er det ikke let at gennemskue, hvem der har ansvaret for hvad og hvornår.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Arbejdsmarked

Børn & unge

Integration


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57