Maja Kofod Jensen

Talsperson, Den Grønne Studenterbevægelse
Christian Fromberg

Aktivist, Den Grønne Studenterbevægelse
Corona er ingen undskyldning for at handle mindre på klimakrisen, skriver Maja Kofod Jensen og Christian Fromberg fra Den Grønne Studenterbevægelse.
Corona er ingen undskyldning for at handle mindre på klimakrisen, skriver Maja Kofod Jensen og Christian Fromberg fra Den Grønne Studenterbevægelse.
Foto: Jens Nørgaard Larsen, Ritzau Scanpix

Hæld ikke frisatte anlægsmidler i det sorte hul

Kommunerne har lige nu en bunden opgave og en kæmpe mulighed for at samtænke femskudte anlægsprojekter og klimaindsats, skriver to  grønne aktivister.

Vores svar på coronakrisen kommer til at sætte kursen for den grønne omstilling mange år ud i fremtiden. I Den Grønne Studenterbevægelse mener vi, at det vil være en falliterklæring, hvis vi hælder corona-indsatsens frisatte anlægsmidler ned i et sort hul, som vi skal bruge de næste ti år på, at omstille os væk fra. I stedet bør de bruges på at sætte skub i den grønne omstilling. 

Det er en stor opgave, kommunerne er blevet sat overfor. Men kommunerne har en bunden opgave og en kæmpe mulighed som Danmarks største bygningsejere og hovedaktører i planlægning af alt fra vores infrastruktur til affaldshåndtering. Kommunerne er uomgængelige i den grønne omstilling. En grøn genstart efter coronakrisen, kommer til at kræve både visioner og hurtig handling. Det er en indsats, der nu må tænkes i to spor i den enkelte kommune. 

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på
Glemt kodeord?

Energi & forsyning

Klima

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57