Af Rasmus Jønsson
 | 
Politikere hitter på Folkemødet. Væk er hverdagens politikerlede, her opfattes beslutningstagere som rockstjerner.
Politikere hitter på Folkemødet. Væk er hverdagens politikerlede, her opfattes beslutningstagere som rockstjerner.
Foto: Pelle Rink. Ritzau Scanpix

Fintun kommunikationen på Folkemødet

Aftal med politikere, der deltager i jeres arrangementer, at de kommer ti minutter før arrangementet og brug tiden på et hurtigt møde backstage, hvor I ikke bliver forstyrret, råder Rasmus Jønsson.

De fleste har efterhånden de store linjer på plads, når det handler om planlægning af folkemødet.
Nu gælder det fintuning af folkemødedeltagelsen, så den kommunikerer på den bedst mulige måde. Detaljer kan være helt afgørende for succes eller fiasko. For der er hård konkurrence blandt de over 1.000 organisationer, virksomheder og foreninger, når det handler om at få tilskuere til debatterne, taletid i medierne, SoMe-aktiviteterne til at spille og beslutningstagerne i tale.
Derfor kommer der her en række gode råd til, hvad der kan være med til at optimere kommunikationen omkring folkemødeaktiviteter:

Debatter uden kedelig forvægt
Folk vil stadig gerne høre en spændende debat, også selvom det er i et brandvarmt telt med plasticstole. Men desværre bliver alt for mange folkemødedebatter allerede punkteret i starten, fordi der simpelthen går for lang tid med de indledende øvelser.
Derfor skal indledningen forberedes grundigt, så man undgår kedelig forvægt. Præsentationen af panelet bør være kort, underholdende og ske i tæt dialog med paneldeltagerne, så der straks er dynamik og stemning.
Indledende runder, hvor deltagerne hver får fem minutter til et oplæg, skal forbydes. Paneldeltagerne taler altid i dobbelt så lang tid og skøjter rundt i øst og vest. I stedet skal konflikter og uenigheder på bordet med det samme, og er der sket aktuelle ting på området, skal det inddrages hurtigt i debatten.
Aktualitet og konflikt er vigtige drivere i den gode debat!

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på Kommunen.dk
Glemt kodeord?

Kommunikation

Kultur

Netværk

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57