Politik fra rødderne

Af Rasmus Jønsson
 | 
Vælgerne vil have politikere, der taler ordentligt til hinanden. Og retorikken under seneste valgkamp var da også knap så hård som tidligere, konstaterer Rasmus Jønsson.
Vælgerne vil have politikere, der taler ordentligt til hinanden. Og retorikken under seneste valgkamp var da også knap så hård som tidligere, konstaterer Rasmus Jønsson.
Foto: Claus Bonnerup, Ritzau Scanpix

Fire ting vi kan lære af folketingsvalget  

Troløse shoppe-vælgere, mindre mudderkastning og en ny politisk dagsorden blev afgørende for FV19, skriver Rasmus Jønsson.

   Vælgerne er blevet endnu mere troløse end tidligere, og de shopper rundt på det politiske landkort efter det bedste tilbud. De hopper mere og længere og bestemmer sig senere og senere for, hvor krydset skal sættes.

Politisk kommunikation er uden tvivl den sværeste disciplin af alle kommunikationsformer. Vælgernes dagsorden skifter konstant, et hav af politikere, organisationer og borgere forsøger at påvirke debatten, der er masser af magt på spil, og kommunikationskanalerne mellem politikere og vælgere er i voldsom forandring. Læg dertil, at politik ofte får gang i følelserne, hvilket kan skabe en lettere ophidset kommunikationssituation.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Demokrati

Kommunikation

Politikerliv


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57