Af Andreas Høstgaard Poulsen
 | 
Landsformand, Europæisk Ungdom
Klimaproblemer mærkes lokalt, men løsningen skal findes internationalt, påpeger landsformand for Europæisk Ungdom. Klimaet står højt på den europæiske dagsorden - her en tysk valgplakat til EU-valget.
Klimaproblemer mærkes lokalt, men løsningen skal findes internationalt, påpeger landsformand for Europæisk Ungdom. Klimaet står højt på den europæiske dagsorden - her en tysk valgplakat til EU-valget.
Foto: Www.imago-Images.de Revierfoto / Imago / Ritzau Scanpix

EU-valg får konsekvenser for kommunerne

Klimakrisen kommer til at koste kommunalt, men løsningerne skal findes i det internationale samarbejde, skriver formand for Europæisk Ungdom.

   Et stærkere Europa er afgørende for mig, fordi det samfund, jeg lever i – hvad end det er mit lokalsamfund, min kommune eller hele Danmark - ikke ville være det samme uden vores EU-medlemskab.

Valget til europaparlamentsvalget nærmer sig, og det samme gør Folketingsvalget. To skelsættende valg for vores fremtid. Klimaproblemerne, som er et af de vigtigste valgemner og en stor politisk udfordring,  kan hverken løses lokalt eller nationalt. Men både landet og kommunerne vil blive påvirket, hvis vi ikke handler i fællesskab. 

Plakaterne pryder allerede landets lygtepæle og debatten om, hvilken vej vi i EU skal gå de næste år. Opbakningen til EU samarbejdet er historisk høj. Hele 77% af befolkningen støtter det danske EU-medlemskab. Det giver ro til en valgkamp, der fokuserer på politiske uenigheder, fremfor en kedelig for-eller-imod-EU-valgkamp.

De unge er EU-borgere
Det samme gør sig gældende for min generation - ungdomsgenerationen, som er vokset op efter murens fald i et fælleseuropæisk samarbejde. Når vi i Europæisk Ungdom tager ud på uddannelsesinstitutioner for at tale EU-politik med unge mennesker, så møder vi i stigende grad en interesse for europæisk politik. Ungdommen vil løse klimakrisen i fællesskab. Ikke bare i Danmark, men i EU og i verden. De er bevidste om, at vi ikke når i mål med Parisaftalen, med mindre vi og vores europæiske fællesskab går forrest og tager teten på verdensplan. For klimaudfordringerne påvirker os herhjemme, selv om løsningerne kun findes på europæisk og international plan. 

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på Kommunen.dk
Glemt kodeord?

Børn & unge

EU

Klima

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57