Af Knud Abildtrup
 | 
Redaktør, dknyt
Journalist og redaktør på dknyt. Tidligere ansættelser: Horsens Folkeblad, StrukturMagasinet. Arbejdsområder: Det danske offentlige univers – især det kommunale felt. Bor i Alken i Skanderborg Kommune. Webredaktør på alken.dk. 

Error. Click for details

Velkommen til Digital Post Support - du har nu tre valgmuligheder: Drejer din henvendelse sig om Nets DanID – vedrørende oprettelse, ændring eller installation af din nemID medarbejdersignatur – tast 1. Drejer din henvendelse sig om Erhvervsstyrelsen for at tilgå den digitale postkasse via virk.dk eller om lov om obligatorisk digital post - tast 2. Drejer din henvendelse sig om e-Boks for opsætning af den digitale postkasse (…) - tast 3.’

Den skal vi vist lige ha’ igen. Eller skal vi? Min henvendelse drejede sig bare om at få det til at virke - nu hvor alle firmaer skal have en digital postkasse for at kunne få breve fra det offentlige og en e-Boks, så man også kan få post fra private. Aktuelt handlede det om at få kontorfællesskabet i Filmby Aarhus – hvor Dknyt har til huse - til at få sin bogholder til at tilgå samme digitale postkasse og eBoks, som undertegnede havde oprettet. 

Telefonsvareren er fra Nets DanID’s hotline til Digital Post – for hvem af de involverede instanser og firmaer skal man forvente support fra – tast spørgsmålstegn. At både Nets DanID, virk.dk og e-Boks har hver sin kundesupport, gør hele opbygningen af projektet og den indbyrdes sammenhæng totalt ugennemskuelig.

Blandt andet skal man fatte, at den såkaldte NemID medarbejdersignatur er den, som også mekanikeren eller damefrisøren skal oprette, selvom de hverken selv har ansat medarbejdere eller endnu mindre opfatter sig selv som medarbejdere. Men det gør Erhvervsstyrelsen åbenbart i strengt sproglig forstand – eneste medarbejder i firmaet, forstås - men kunne man ikke have valgt en fiksere betegnelse – tast spørgsmålstegn.

Man forstår på e-Boks’ site, at firmaet er hovedsponsor for Caroline Wozniacki, og at ideen bag blandt andet er bedre service … Men i den virkelige verden sendte de to support-tjenester fra e-Boks og DanID aben videre til hinanden – da hverken de officielle eller medarbejdernes egne skuffe-manualer fik systemerne til at fungere. Og virk.dk forsikrede, at supporten nu en gang lå hos de to andre. Er du frustreret – tast en vilkårlig tast.

Nyttig ventefunktion

Bekræft din mailadresse. Sikkerhedskopier din medarbejdersignatur. Log på med fulde rettigheder.  Anmod om adgang. Spørg LRA-administratoren. Overfør brugerens certifikat. Nye læsere kan begynde her. Og nej, jeg fik ikke sendt en redegørelse til den venlige ansatte i virk.dk, der oprigtigt følte sig ansvarlig for, at bare en af de to implicerede supporttjenester fik guidet os igennem de utallige indforståede begreber, tekniske fagudtryk og ordninger med tvivlsomme betegnelser og forkortelser. 

Og ja, oprettelsen lykkedes vist til sidst – men vi har endnu til gode at se en huslejeopkrævning fra Aarhus Kommune poppe op i indbakken i Digital Post, der ellers har været tilgængelig siden november, hvor loven trådte i kraft. Den sendte de så alligevel med almindelig post, selvom det vist ikke var efter reglerne.

Nå. Fra denne lille bruger-udkant af et af tidens mega-offentlige-it-projekter skal blot lyde en ros til de supporttjenester, der for længst har indført en funktion, så den sagesløse borger kan undgå urimelig ventetid og skiftende ansatte i røret: Tast dit nummer, bliv ringet op af næste ledige medarbejder – og hende kan du også få fat i næste gang. Ellers drop i det mindste udtrykket ’NemID’.


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57