Af Rune Engelbreth Larsen
 | 
Idéhistoriker, forfatter og foredragshol

Idéhistoriker, forfatter, foredragsholder, naturfotograf og digter. 

 

Det mest operationelle er at begynde genetableringen af naturzoner med vildere natur dér, hvor produktion på naturarealerne enten aldrig er foregået eller er ophørt, og hvor biodiversiteten endnu ikke er helt fældet eller pløjet til plukfisk.
"Det mest operationelle er at begynde genetableringen af naturzoner med vildere natur dér, hvor produktion på naturarealerne enten aldrig er foregået eller er ophørt, og hvor biodiversiteten endnu ikke er helt fældet eller pløjet til plukfisk."
Foto: Stig Nørhald, Ritzau Scanpix

Vild natur skal have mere plads for at kunne leve med os

"Mennesket er selvfølgelig en del af naturens ligning, men vi nedbryder hastigt store dele af den øvrige ligning og gør det dermed vanskeligere for utallige arter at leve på den planet, vi deler."

  ...naturen mangler plads til at udfolde sig som natur. Det betyder først og fremmest større sammenhængende arealer, hvor naturens egne vilde processer så vidt muligt er drivkræfter i levestedernes og arternes samspil.

Sammen med 192 andre lande har Danmark i 2010 tilsluttet sig de såkaldte Aichi-biodiversitetsmål, der blandt andet kræver, at 17 procent af landenes landarealer og 10 procent af kyst- og havarealet skal være beskyttet natur og udgøre større velforbundne naturområder.
Hvis Danmark skal realisere en sådan naturbeskyttelse, skal det være en naturbeskyttelse af gavn, hvor natur og biodiversitet er formålet, og ikke blot af navn. Det bør ske gennem lovgivning og midler til en permanent beskyttelse i naturzoner som supplement til planlovens eksisterende by- og landzoner.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på Kommunen.dk
Glemt kodeord?

Klima

Land & by

Teknik & miljø

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57