Politik fra rødderne

Af Rasmus Jønsson
 | 
Med afsæt i Amager Fælled skriver Rasmus Jønsson om den nye økologiske trend i den lokalpolitiske debat. Det nye – set med kommunikationsbriller – er, at det er lykkedes modstanderne at skabe en sådan stor folkelig mobilisering om deres sag med forholdsvis enkle virkemidler, skriver han.   
Med afsæt i Amager Fælled skriver Rasmus Jønsson om den nye 'økologiske' trend i den lokalpolitiske debat. 'Det nye – set med kommunikationsbriller – er, at det er lykkedes modstanderne at skabe en sådan stor folkelig mobilisering om deres sag med forholdsvis enkle virkemidler,' skriver han.   
Foto: Finn Frandsen. Ritzau Scanpix

Den bedste historiefortæller vinder debatten

'Et sammensurium af kokke, kunstnere, musikere og forskellige borgergrupper har styret debatten om Amager Fælled,' skriver Rasmus Jønsson.

Balladen om Amager Fælled udløste en af de største kommunalpolitiske mediestorme i årevis. Mediestormen, der rasede i perioden op til sidste års kommunalvalg, var så giftig og uforudsigelig, at partierne på Københavns Rådhus nærmest i fælleskab lagde den død i valgkampen for at få fred til at tale om andre ting.

Men da løsningen på, hvor der skal bygges - eller om der overhovedet skal bygges - på Amager Fælled, ikke er fundet endnu, har Socialdemokratiet nu hevet sagen frem fra skuffen. Frank Jensen og co.´s krav er, at der skal findes en løsning på Amager Fælled i forbindelse med de årlige budgetforhandlinger. Derfor er beskeden til de andre partier, at de skal være klar til en løsning, hvis de vil sætte sig ved forhandlingsbordet.


Debatten er drevet fra neden
Så balladen om Amager Fælled fortsætter, og er i skrivende stund ikke løst. Men uanset udfaldet er sagen interessant at nærstudere, hvis man beskæftiger sig med kommunalpolitik. For den fortæller noget om, hvad det er for en medievirkelighed og offentlighed, som landets kommunalpolitikere i disse år bevæger sig rundt i.

Zoomes der ind på Amager Fælled-sagen, kan man se, at den er drevet af nogle andre elementer og faktorer end dem, der normalt driver en politisk debat. Normalt plejer det at være politiske modstandere og forskellige politiske interessenter, såsom fagforeninger, erhvervsorganisationer og patientforeninger, der sætter og holder liv i debatten.

Denne sag er derimod drevet af aktører, der normalt ikke plejer at fylde særligt meget i den kommunalpolitikske kontekst. Et sammensurium af kokke, kunstnere, musikere og forskellige borgergrupper har styret debatten om Amager Fælled. Indslagene har groet forskellige steder ude omkring i den virkelige verden og debatten er bluset op, uden at de sædvanlige politiske aktører har kastet brænde på bålet.  

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Log ind på
Glemt kodeord?

Kommunikation

Teknik & miljø


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57