Af Torben Møller-Hansen
 | 
Direktør, Foreningen Nydansker
Regeringens udspil Et Danmark uden parallelsamfund. Ingen ghettoer i 2030 ville rent faktisk virke, hvis man udnyttede den gunstige udvikling i beskæftigelsen til at få ledige i arbejde i stedet for at bekæmpe de negative sociale konsekvenser af arbejdsløshed, skriver kronikøren. Her ankommer integrationsmister Inger Støjberg (V) til  Mjølnerparken 1. marts, hvor planen blev fremlagt.
Regeringens udspil 'Et Danmark uden parallelsamfund. Ingen ghettoer i 2030' ville rent faktisk virke, hvis man udnyttede den gunstige udvikling i beskæftigelsen til at få ledige i arbejde i stedet for at bekæmpe de negative sociale konsekvenser af arbejdsløshed, skriver kronikøren. Her ankommer integrationsmister Inger Støjberg (V) til Mjølnerparken 1. marts, hvor planen blev fremlagt.
Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix

Job er den bedste indsats mod parallelsamfund

"Hvis en kommune prioriterer det, er det faktisk allerede med den nuværende lovgivning muligt at mobilisere samtlige raske beboere i et 'parallelsamfund' eller et 'udsat boligområde', skriver Torben Møller-Hansen.

Regeringen har – i lighed med oppositionen - leveret sit udspil rettet mod parallelsamfund og udsatte boligområder.
22 punkter, som overraskede mig ved kun i meget begrænset omfang at adressere den reelle problemkerne:
A: At der trods en historisk høj beskæftigelse fortsat er mange borgere, der ikke har job eller er i praktik eller uddannelse.
B: At der tilsvarende er mange offentlige og private virksomheder, der ikke er en aktiv del af den danske beskæftigelsesindsats.

Arbejdsløshed er problemets kerne
Regeringens og oppositionens udspil retter i stedet fokus mod de mange sociale konsekvenser af ikke at være skattebetaler og have en stabil arbejdsindtægt. For det har subkulturelle konsekvenser ikke at møde kolleger hver dag, være del af et fællesskab på en arbejdsplads eller have en arbejdsmarkedsidentitet som livsramme. Kun et enkelt punkt adresserede ovenstående: At kommuner, der skaber positive beskæftigelsesresultater, skal modtage en kontant belønning for indsatsen.
Hvis en kommune prioriterer det, er det faktisk allerede med den nuværende lovgivning muligt at mobilisere samtlige raske beboere i et 'parallelsamfund' eller et 'udsat boligområde', danske som nydanske, og sende dem i ulønnet praktik eller i uddannelse med klar retning mod ordinær beskæftigelse. Men når det ikke sker, opstår de parallelle samfund med  livsbaner uden jobhverdag.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på
Glemt kodeord?

Arbejdsmarked

Integration

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.


Læs også:

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57