Af Maria Steno
 | 
Kommunikationsrådgiver og tidligere kommunalpolitiker, Selvstændig
Kommunerne kan se frem til mere oplysning og synliggørelse af verdensmålene fra KL, som har udvalgt syv verdensmål indenfor hvilke, KL vil udvikle ny politik.
Kommunerne kan se frem til mere oplysning og synliggørelse af verdensmålene fra KL, som har udvalgt syv verdensmål indenfor hvilke, KL vil udvikle ny politik.
Foto: Søren Breiting, Ritzau Scanpix

Debatten om verdensmålene må ikke blive et mål i sig selv

'Risikoen er, at det bliver en populær kommunikationsaktivitet fremfor at være en drivkraft for nye ambitioner og reelle handlinger,' skriver Maria Steno om FNs 17 verdensmål.

FNs 17 verdensmål for bæredygtig udvikling spreder sig i de danske kommuner – dog ikke som en steppebrand.
Forsigtigt tager kommunerne i 2018 hul på udfordringen og debatten. Risikoen er, at det bliver en populær kommunikationsaktivitet fremfor at være en drivkraft for nye ambitioner og reelle handlinger.
Regeringen ser kommunerne som en vigtig motor for implementeringen af verdensmålene, og økonomiaftalen fra sommeren 2017 mellem KL og Regeringen nævner partnerskaber på tværs af samfundet som vejen til at nå netop verdensmålene. Dog er aftalen ukonkret, for kommunerne er ikke en direkte del af regeringens implementering af verdensmålene. Desuden er kommunerne ikke forpligtet på målene udover almindelig dansk lovgivning.

Udsat på grund af valget
Derfor var det måske heller ikke så underligt, at den første lille analyse, Deloitte sidste sommer udarbejdede af kommunernes arbejde med verdensmålene, var en tynd kop te. Ingen kommuner havde reelt noget at fortælle, og publikationen blev derefter. Forsiden prydes af et citat af kommunaldirektøren i Rudersdal, som malerisk beskriver, hvordan verdensmålene vil blive inddraget i alle kommunens kerneopgaver.
Hvad forsiden ikke melder noget om, er, at kommunalbestyrelsen i samme kommune måneden forinden udsatte hele diskussionen om verdensmålene til efter valget. Og det ser ud til at have været processen mange steder. Rigtig mange kommuner har skubbet diskussionen om verdensmålene til efter kommunalvalget og begynder derfor først nu reelt at tage hul på debatten.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på
Glemt kodeord?

Klima

Kommunikation

Kultur

Undersøgelse


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57